Vaihtojännite ja vaihtojännitegeneraattori

Vaihtojännitegeneraattorin simulointi, magneettivuo ja silmukan asento magneettikentässä, vaihtojännite ajan funktiona, derivointia ja vaihtojännitteen lausekkeen johtaminen.

3 vastausta artikkeliin “Vaihtojännite ja vaihtojännitegeneraattori”

  1. Tuo kohtisuora b = b cos alfa on jotenkin tosi vaikeaa ymmärtää. Voisiko siihen liittyvää logiikkaa vielä avata jotenkin? Minusta on hyvin hankalaa miettiä koko asiaa b:n normaalin ja B:n suhteen. Olisin tässä laskussa varmaankin ottanut alfaksi b:n ja B:n välisen kulman ja saanut siksi kohtisuoralle b:lle b sin alfa (koska sin alfa = kohtisuora b / b:n varsinainen pituus. En ymmärrä miksi tuo olisi väärin. Pitääkö tässä huomioida magneettikentän suunta, joka olisi päinvastainen kuin miten sen huomioin? Jos on niin, olisiko vastaukseni oikein jos mahneettikentän suunta olisikin tarkkailijaa kohti?

    Vastaa
    • Mikko R

      b_perp = b cos alpha tulee siitä, että oikokulma koostuu kulmista alpha, 90 astetta, 90 astetta – alpha. Tästä saadaan suorakulmaisen kolmion yhdeksi teräväksi kulmaksi 90 astetta – alpha, joten toisen kulman on oltava alpha. Trigonometrialla cos alpha = (b_perp) / b, josta b_perp = b cos alpha seuraa.

      Anteeksi ylenmääräinen LaTeX-koodi… b_perp on siis b:n kohtisuora projektio.

      Kun tarkastellaan johdinsilmukkaa magneettikentässä, pitää valita pinta-alavektori siten, että se on kohtisuorassa johdinsilmukan tasoa vastaan.

      Vastaa
  2. Isto

    Erittäin hyvä video! Pidin tässä erityisesti selkeästä tavasta esittää asiat ja etenemistahti oli rauhallinen. Kaavan johtaminen jäi minulta kirjasta lukiessa ymmärtämättä, mutta tämän avulla ymmärsin sen. Kiitos!

    Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>