YO-ratkaisuja (lyhyt matem.)

Kevään 2014 ylioppilaskokeen lyhyen matematiikan tehtävien ratkaisuja. Videoiden teon taustavoimina YO-koepäivänä toimivat Pekka Peura, Jouni Koponen ja Kasimir Blomstedt.

Tehtävä 1
Tehtävä 2
Tehtävä 3
Tehtävä 4
Tehtävä 5
Tehtävä 6
Tehtävä 7
Tehtävä 8
Tehtävä 9
Tehtävä 10
Tehtävä 12
Tehtävä 13
Tehtävä 14

13 vastausta artikkeliin “YO-ratkaisuja (lyhyt matem.)”

 1. Totti

  Mitä veikkaatte pistementyksen suuruudesta kun unohdin 3a:sta kulmien suuruuden? Onko puolikkaita pisteitä jaossa matikan ylppärissä ollenkaan ja onko a- ja b-kohdat aina jaettu 3p ja 3p tyylillä?

  Vastaa
  • Karo

   En ole varma, mutta ellei erikseen ilmoiteta, eikös ne ole aina tasasesti: eli siinä 3 ja 3 pistettä. Jos sait hypotenuusan siitä oikein, voit odottaa yhtä pistettä, sillä kulmista olisi saanut kaksi.

   Vastaa
 2. Totti

  Kiitos näistä kyllä hei, ootte nopeita! 12 ootan palavasti.

  Vastaa
 3. marialisa

  Laskin alkupään tehtävät (esim teht. 1 ja 2) texas nspire cx cas laskimella. Merkitsin yhtälön paperille ja kirjoitin ”ratkaistaan laskimella” ja vastauksen. Millaisia pisteitä minun on mahdollisuus saada?

  Vastaa
 4. marialisa

  Laskin 3. tehtävän kulmien suuruuden cosinilla ja sain muistaakseni saman tuloksen kuin videossa, onko se mahdollista? Kiitos näistä videoista, helpottavat stressiä!

  Vastaa
 5. Jorgos

  Osaisko joku sanoa, että tuleeko pistemenetystä tai pisteitä ollenkaan tehtävästä 3a, kun menin ilmoittamaan kulman alpha suuruudeksi 58 astetta, eli toisin päin?

  Vastaa
 6. Mimmi

  Hei! Kertaan ylihuomisiin kirjoituksiin katselemalla näitä viedeoita. Minulle jäi epäselväksi 8. tehtävässä, mistä yhtälön oikealle puolelle tulee termi 10^9?

  Vastaa
 7. a girl from the block

  Tehtävät ovat hyvät, mutta ette osaa selittää hyvin miten tehtävät tehdään välivaiheittain.

  Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>