Mekaniikka

Mekaniikan videoiden tavoitteena on, että opiskelija osaa kuvailla pistemäisen ja jäykän kappaleen liikettä; opiskelija osaa analysoida ja mallintaa pistemäisen ja jäykän kappaleen kokemat voimat, tehdä tarvittavia fysikaalisesti järkeviä oletuksia, muodostaa ja ratkaista kappaleen liikeyhtälön ja tarkastella ratkaisun mielekkyyttä; opiskelija osaa soveltaa liikemäärän ja energian säilymislakeja monen kappaleen ongelmissa; opiskelija osaa hyödyntää työn ja potentiaalienergian käsitteitä pistemäisten ja jäykkien kappaleiden ongelmissa; opiskelija tunnistaa ehdot harmoniselle värähtelylle ja osaa mallintaa värähtelevää ja vaimenevasti värähtelevää liikettä; opiskelija osaa soveltaa Newtonin lakeja taivaanmekaniikkaan; opiskelija osaa ratkaista kappaleiden tasapainon staattisessa fluidissa ja mallintaa fluidien virtausta; opiskelija osaa kuvata aaltoliikkeen etenemisen Newtonin lakien pohjalta; opiskelija osaa soveltaa superpositioperiaatetta pitkittäisissä ja poikittaisissa yksi- ja kaksiulotteisissa aaltoliikkeissä.

Videoiden sisältöinä ovat massapisteen kinematiikka ja dynamiikka yhdessä ja kahdessa ulottuvuudessa; voima, voimien superpositioperiaate; Newtonin lait ja inertiaalikoordinaatistot; hiukkasjärjestelmät; liikemäärä ja voiman impulssi; törmäykset ja liikemäärän säilyminen; työ, energia ja sen säilyminen sekä teho; jäykän kappaleen kinematiikkaa ja dynamiikkaa; hitausmomentti, pyörimisliikkeen energia; vääntömomentti, pyörimisliikkeen liikeyhtälö, sekä pyörimismäärä ja sen säilyminen; statiikkaa, tasapainoehdot; gravitaatio ja Keplerin lait; värähtelyliike, harmoninen värähtelijä, heilurit; virtausmekaniikkaa, hydrostaattinen paine, noste ja Bernoullin yhtälö; aaltoliikeoppia, interferenssi, seisovat aallot, ääniaallot.

6 vastausta artikkeliin “Mekaniikka”

 1. Keimo

  Hyvin sanottu, veli Saana Masalin! Olen täysin samaa mieltä!

  Vastaa
 2. Keimo

  Oikein hyvin kommentoitu! Olen täysin samaa mieltä; en ymmärtänyt pätkääkään mekaniikasta tunneilla… Vissiin sitä jälkimmäiset ovat vieläkin vaikeampia 😡🥱

  Vastaa
 3. Tarja Makkonen

  Olihan tuossa mukavan kuulosia sanoja….vaan ymmärrä en mitään !

  Vastaa
 4. DocTri

  Kovasti vaan toistoja asioiden parissa niin, että selvittää kaikki peruskäsitteet ensin juurta jaksain. Toki voi mennä myös niin, että ei vaan ole sitä aluetta osaamisessa, jota tässä tarvitaan. Eihkä toinen oppiaine sitten parempi?

  Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>