Tekijät

Opetus.tv:n palvelut sinulle tarjoilevat seuraavat henkilöt:

Janne Cederberg

Janne CederbergFM, Helsinki
Matematiikan sisältö ja sivuston kehitys
Puhelin: 050 378 5215
Email: janne@opetus.tv
Youtube: Opetustv

Opiskeluaikanani toimin Jyväskylän yliopistossa matematiikan ja tietotekniikan kurssien tuntiopettajana; aineenopettajaksi valmistuin kesällä 2009. Lukuvuodet 2007-2008 ja 2009-2011 (yhteensä 3v) opetin Kuopion klassillisessa lukiossa matematiikkaa ja tietotekniikkaa sekä vastasin koulun atk-järjestelmien ylläpidosta ja kehittämisestä. ISOverstaan tuntitallennejärjestelmän kehittämiseen osallistuin ohjelmistokehityksen ja pilotoinnin muodossa.

Opetustehtävien lisäksi olen toiminut freelancerinä IT-alalla vaihtelevalla aktiivisuudella vuodesta 1999 sekä internet-sovelluskehitykseen liittyvissä tutkimus- ja kehitystehtävissä Mediacabinet Oy:ssä vuonna 2011.

Samuli Turunen

Samuli TurunenFM, Helsinki
Kemian ja biologian sisältö
Youtube: Opetustv

Kiinnostukseni luonnontieteitä ja matematiikkaa kohtaan syntyi Kontiolahden lukiossa, jossa matematiikan opettajat saivat hienovaraisesti ohjaten motivaationi heräämään.

Lukion jälkeen siirryin Helsingin yliopistoon opiskelemaan kemiaa. Valmistuinkin analyyttisen kemian laboratoriosta sivuaineina fysiikka, biologia, biokemia ja italian kieli. Vaihto-oppilasvuoden vietin Bolognassa Italiassa kieltä ja ympäristökemiaa opiskellen. Jälkeenpäin suoritin opettajan pedagogiset opinnot ja siirryin opettajaksi Martinlaaksoon. Martinlaakson jälkeen toimin opettajana Englantilaisessa koulussa.

Tällä hetkellä käytän aikani Opetus.tv:n kehittämiseen sekä tekoelämäsimulaation rakentamiseen (Metapopulus). Toivottavasti tulevaisuudessa mielekkäin tapa opiskella biokemiaa ja perinnöllisyystiedettä on olioiden jalostaminen simulaatiossa 😉

Vesa Maanselkä

Vesa MaanselkäFM, Fysiikan teoria- ja esimerkkivideot
Youtube: Vmaanselka

Vesa on tehnyt Opetus.tv:hen laajan määrän fysiikan teoriavideoita. Videoissa yhdistyvät fysiikan lisäksi Vesan kiinnostus metafysiikkaan ja filosofiaan.

Paavo Heiskanen

Paavo HeiskanenFM, Kuopion lyseon lukio
Laskinvideot
Youtube: OpetustvPaavo

Työskentelen matematiikan lehtorin virassa Kuopion Lyseon lukiossa, jossa opetan matematiikkaa myös IB-linjalla. Kokemusta opettajan työstä on kertynyt vuodesta 2006 alkaen. Olen opettanut aiemmin matematiikan lisäksi myös ammattikoulussa ja peruskoulussa fysiikkaa ja kemiaa sekä lukiossa fysiikkaa ja tietotekniikkaa.

Olen ollut kiinnostunut oppimateriaalin tuottamisesta koko opettajaurani ajan. Kokemusta on tullut mm. oppikirjailijana. Olen ollut mukana tekemässä Ammattimatikka-kirjasarjaa ammattikoulun matematiikkaan.

Lähivuosina olen kiinnostunut enemmän ja enemmän laskimen tehokkaasta käytöstä tehtävien ratkaisemisen tukena ja tarkastusvälineenä. Tehokkaasta laskimesta pitäisi saada irti enemmän kuin vain peruslaskutoimitusten käyttö.

Lauri Hellsten

Lauri HellstenFM, Espoon yhteislyseon lukio
Fysiikan laboratoriovideot ja lyhyttä matematiikkaa
Youtube: OpetustvLauri

Olen vuonna 2010 valmistunut matematiikan ja fysiikan opettaja. Opintoni suoritin Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa, jossa opiskeluaikanani harrastin ainejärjestötoimintaa.

Nykyisin työskentelen opettajana Espoon yhteislyseon lukiossa, jossa opetan fysiikkaa ja matematiikkaa.

Kiinnostuksenkohteitani ovat matematiikan ja fysiikan popularisointi, tieto- ja viestintätekniikka, sosiaalisen median käyttömahdollisuudet koulutuksessa sekä opetusvideoiden käyttäminen osana opetuksen eriyttämistä.

Otso Helos

Otso HelosFM
Ihmisbiologian videot

Olen Helsingin yliopistosta 2008 valmistunut maisteri ja aineenopettaja, opetettavina aineinani biologia ja matematiikka. Työskentelin vuosina 2004-2013 Tiedekeskus Heurekassa, missä pidin esityksiä, työpajoja ja opastuksia eri tieteistä kaikenikäisille. Tämän lisäksi suunnittelen ja toteutan Pop-tiede ry:n alakoululaisten tiedetyöpajaa. Olen myös työskennellyt freelance-oppaana Luonnontieteellisessä keskusmuseossa, tehnyt opettajan sijaisuuksia pääkaupunkiseudun lukioissa ja yläasteilla sekä opettanut biologiaa ja matematiikkaa valmennuskurseilla 2013 ja 2014 (Lääkisvalmennus).

Opetushommien lisäksi teen musiikkiin ja ääneen liittyviä töitä: sävellän, toteutan teatteri- ja pelimusiikkia sekä äänisuunnittelua ja soitan bändeissä saksofonia.

Hanna Toikka

Hanna ToikkaFM
Yläkoulun matematiikan videoita

32 vastausta artikkeliin “Tekijät”

 1. matikan ope

  Aivan mahtava sivusto! Innostuin valtavasti tutustuessani yksilöllisen oppimisen opetusmalliin (maot.fi) ja loistaviin opetusvidoihin! KIITOS!!!

  • jcederberg

   Iso kiitos palautteesta 🙂 hienoa, jos materiaalista ja ideoista on hyötyä 🙂

   Yt, Janne C

 2. qwerty

  Erittäin hyvä sivusto. On kyllä hyvin paljon helpottanut opiskelua, ja on matikan numerokin noussut tän löytymisen jälkeen kahdella.

 3. birdie

  Olette kyllä hienon sivuston tehneet! Kun löysin nämä sivut alkoi fysiikka aueta aivan uudella tavalla! Kiitos!!! Ps. jos pääsen haluaamaani kouluun, mihin voin lähettää viinipullon?;)

  • Janne (Opetus.tv)

   Kiitokset, ja ne kuuluvat siis Vesalle ja Laurille, joiden käsialaa fysiikan videot ovat 🙂 Kunhan opiskelupaikka varmistuu niin laita mailia niin voit sitten toimittaa kiitoksesi Veskulle ja Laurille 🙂

 4. Kake

  Kiitos, kyllä helpottaa kun aikuisopiskelijana, 53 vuotiaana saa trigonometria opetusta selkeästi esitettynä. Parasta on se kun voi katsoa uudelleen. Opiskelen perustutkintoa koneistuksessa jossa täytyy hallita trigonometriset funktiot kosinit,sinit ja ertyisesti tangentti sekä yhtälöt.

  • Janne (Opetus.tv)

   Erittäin hieno homma, kiitos Kake palautteesta ja menestystä opintoihin! 🙂

 5. S.K.

  Kiitos, kiitos, kiitos ja kiitos! Täälläkin matematiikan numero noussut kahdella, ja biologiaankin tullut paljon apua. Mahtaakohan mab kursseista tulla vielä ne pari puuttuvaa? 🙂

  • Janne (Opetus.tv)

   Morjes ja kiitos; eiköhän ne jossain vaiheessa ajan kanssa 🙂

 6. miikka

  Suuri kiitos sivustosta! Opiskelin kurssit useammasta lähteestä, mutta tämän sivuston videot olivat sopivasti osiin pilkottuja ja yksinkertaisia asioiden syvempään ymmärtämiseen. Itsestähän halu opiskella täytyy löytyä, mutta tällaiset sivustot toimivat hienosti majakkana valoa etsiville. Kiitos ja kumarrus!

  Ps. pääsykoe selätetty ja lääkis kutsuu.

  • Janne (Opetus.tv)

   Kiitos Miikka palautteesta ja isot onnittelut lääkispaikasta! 🙂

 7. Gubbe

  Kiitos todella paljon sivuista!
  Kirjoitin ylioppilaaksi 10 vuotta sitten. Nyt käyn aikuislukiota ja tavoitteenani on korottaa lyhyt matematiikka pitkäksi ja lisäksi kirjoittaa fysiikka, kemia ja biologia.

  Aikaa on kuitenkin valitettavan vähän istua lukiossa iltaisin, mutta kiitos teidän, voin opiskella juuri ko. aineita kun se itselle parhaiten sopii!
  Tavoitteet kirjoituksista ovat korkealla, mutta jos ne saavutan, joudun ottamaan teihin yhteyttä ja kysymään minne lahjoituksia voi lähettää! 😉

 8. Iloinen matikan opiskelija

  Todella, todella hyvä ja hyödyllinen sivusto! Matikan opetusvideot ovat todella selkeitä ja asiat selitetään hyvin perusteellisesti.Kiitos!

 9. Lukiosta on jo yli kymmenen vuotta ja viimisistä amk -opinnoista media-alallakin jo yli viisi vuotta. Nyt on alan vaihto edessä. Pääsykokeisiin lukeminen tuntuu hankalalta, kun ei tahdo muistaa perusjuttuja. Tämä on palauttunut niitä hyvin mieleen ja on tullut syventävääkin tietoa. Kiitos teille näistä sivuista!

 10. Ykkösluokanlukiolainen

  Hyvä sivusto! Voi kerrata tunnilla oppimaansa asiaa ja katsoo uudestaan asioita mitä tunnilla ei heti tajunnut, kiitos paljon!!!

 11. ELL

  Halusin vielä kiittää teitä hienosta sivustosta! Ne olivat osasyyllisiä siihen, että pääsin toteuttamaan unelmaani ja opiskelemaan eläinlääkäriksi! Käytin apuna opiskelussa kemian, fysiikan ja biologian materiaalejanne ja ainakin jotain väitän ymmärtäneeni tämän sivuston ansiosta paremmin kuin aiemmin. KIITOS!

  • Samuli

   Mahtavaa, hieno kuulla 🙂

 12. Heidi

  Suuret kiitokset näistä sivustoista! Hienoa, että olette jaksaneet nähdä vaivaa ja videoita on nyt jo näin paljon! Aloittelevana opena on ollut suurta hyötyä videoista, kun oppisisällöt on saanut nopeasti kerrattua. Yritän parhaani, että oppilaatkin tulisivat tänne kertaamaan.

  • Kuten oon aiemmin vastaavaan kysymykseen kommentoinut jollain muulla alasivulla niin (elämän)kokemuksen ja (teknisen) osaamisen määrässä on rikastuttu 🙂

 13. Todella hyvä saitti, moni on saanut apua näiltä sivuilta. Toivottavasti jaksatte jatkaa ja kehittää sivuja edelleen. Erityiskiitos Jannelle selkeästä ja innostavasta tavasta esittää matikan asioita!

 14. vauhtiviivatarra

  Onko MAA10 -kurssille tulossa materiaalia?

 15. moi lauri

  kiitos kivasta sivusta
  + on ihana nähä tuttu naama teidän listalla
  t. viheriläinen

 16. Joo tosi hienoa että suomen maassakin on tämmösiä matkakohteita kuten särkänniemi ja siwa

 17. Traver

  Kiitos erittäin paljon näistä sivuista. Matikan opiskelua on ollut mukava tukea Cederbergin johdolla tätä kautta!

 18. Siru

  Miten muunnan kulmanopeuden (w) 170 1/s pyörimisnopudeksi ja ilmoitan sen kierroksina minuutissa (rpm.)?