Kuvittele jos…

Kuvittele jos kouluarjen kiireisyyteen olisi vaihtoehto, jossa

 1. opettajalle tarjoutuu mahdollisuus antaa huomattavasti enemmän aikaa opiskelijoidensa henkilökohtaiseen ohjaamiseen ja huomioimiseen1.
 2. opiskelijat voivat edetä enemmän omassa yksilöllisessä oppimistahdissa2, mutta samalla tehdä huomattavasti enemmän yhteistyötä keskenään3.
 3. opiskelumotivaatio kääntyy YO-kokeisiin ”pänttäämisestä” oma-aloitteiseen haluun oivaltaa, oppia, osata ja ymmärtää4.
 4. oppimistulokset eivät ainakaan huonone5.
 5. yllä mainitut saadaan aikaan ilman, että opettajan työmäärä lisääntyy tai koulun määrärahojen käyttö kasvaa.

Jos edellä mainitut olisi mahdollista toteuttaa yhtä aikaa, olisitko kiinnostunut? Jos kyllä, vilkaise maot.fi ja Aurora Markkasen pro gradu-tutkimus aiheesta.

Opetus.tv:n esittely Otavan Opistolla 11/2012

Lähdeviitteet

 1. Wilkinson & Fung, 2002; O’Bannon et al., 2011
 2. Fill & Ottewill, 2006
 3. Hakkarainen et al., 1999; von Wright et al., 2003
 4. Pink, 2009
 5. Heilesen, 2010

2 vastausta artikkeliin “Kuvittele jos…”

 1. Xequitep

  asiallista tavaraa. mielellään katseli, n. 2x nopeudella, joka sopii omaan tyyliin 😉 kiitos hyvästä työstä oppimisen eteen. teillä on aitoa kiinnostusta kehittää tärkeää asiaa.

  Vastaa
 2. Xequitep

  Tosiaan, tuli vasta nyt mieleen myös tähän yhteyteen, että nettivideoissa on myös se tosi hyvä puoli, että niitä voi nopeuttaa oman tarpeen mukaan. Itse nopeutan usein teidän opetusvideoitannekin sinne > 2x nopeudelle, kun jokin kohta videossa on todella helppo. Tämä on kelaamista paljon parempi asia, koska videoita nopeuttamalla ei menetä mitään informaatiota ja siinä pysyy myös mielenkiinto paremmin. Ainakin itsellä, kun saan aivoni prosessoimaan tietoa sellaista tahtia, johon ne kykenevät. Nopeutankin lähes kaiken oppimiseen liittyvän tavaran ja olen huomannut sen parantavan keskittymistä ja samalla oppimista (kun katsoo 40min videon 20 minuutissa, keskittyminen ja muisti on usein parempi)..

  Jos kiinnostaa enemmän nopeuttamalla opiskelu tai sen hyödyntäminen jollakin tapaa, niin youtuben saa helposti HTML5 (taitaa olla vakiona), jonka jälkeen videon nopeutta ainakin Chromessa on helppo säädellä tälläisellä lisäosalla https://chrome.google.com/webstore/detail/video-speed-controller/nffaoalbilbmmfgbnbgppjihopabppdk?hl=en (vaatii chromen uudelleenkäynnistyksen asennuksen jälkeen).

  Kiitoksia vielä paljon kaikesta.

  Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>