Chat

Klikkaa Start… osallistuaksesi chattiin.

Voit osallistua myös IRC-ohjelmalla (esim. kännykän kautta), jolloin verkoksi chat.freenode.net ja kanavaksi #opetus.tv. Facebook-tyylinen chat-käyttöliittymä on toistaiseksi poissa käytöstä.

Katso myös: aiempien YO-chat-tilaisuuksien keskustelut ja Chat-tilastot.

84 vastausta artikkeliin “Chat”

 1. Tutti

  Mite voi tehä nimimerkin, jos ei oo Quakenettiä?

  Vastaa
  • Siis että haluaisit rekisteröidä jonkun tietyn nimimerkin käyttöösi? (Rekisteröinti ei ole mitenkään välttämätöntä chattiin sisälle pääsemiseksi)

   Vastaa
 2. Heippam

  oottekste muuten nyt rikkaita ku teitte tän sivuston?
  Ois kiva tietää et miks ylipäänsä perustitte? ja miten homma lähti liikenteeseen ;D
  Todella hyvä sivu!

  Vastaa
  • Elämänkokemuksen määrässä on rikastuttu 🙂 Sivusto on perustettu siks, että ruettiin miettimään voisko opetuksessa asioita tehdä eri tavalla/fiksummin/opiskelija- ja opettajaystävällisemmin kuin on ”aina” tehty. Idea vähän erilaisesta, mutta samaan aiheeseen liittyvästä nettipalvelusta heräsi itselläni alunperin 2005 syksyllä opettajaopinnoissa, mutta idea jäi opintojen ja töiden lomassa ”pöytälaatikkoon”. Kiitokset palautteesta!

   Vastaa
   • Joku

    Toivon että jatkaisitte samanlailla tosi hyvää työtä! 😀

    Vastaa
 3. Heippam

  miks mun edellinen kommentti on poistettu? En pääse chat osiolle minulle tulee vain et hater gonna hate.. ? siin on kissan kuva.. 

  oon käyny täss sivustolla aika usein ja nyt tuli tää juttu miks? 

  voitteko vastata minulle? Kiitos!

  Vastaa
  • Morjes Heippam! En onnistu toistamaan kuvaamaasi tilannetta. Voisitko kuvailla tarkemmin missä tilanteessa ja ikkunassa ongelma ilmenee? Ystävällisin terveisin Janne C.

   Vastaa
 4. Kemmuli

  Jep mahtava sivusto on (: kemian ylppäreihin paljon apua ollu juuri tästä nimenomaisesta sivustosta! suosittelen kaikille ja aion myös käyttää tätä myös matikkaan (:

  Vastaa
  • jcederberg

   Kiitos palautteesta ja tsemppiä kokeisiin 🙂

   Vastaa
 5. En Halua Kertoa

  Itse kuulun niihin luupäihin, jotka eivät pysy opetuksen vauhdissa mukana ja oppi yleensäkin on taottava vähintään vasaralla päähän.

  Tästä sivustosta on ollut minulle kovasti hyötyä. Asiat on selitetty niin selkeästi, että minäkin tajuan. No, asiaan voi tietysti vaikuttaa aika paljon se, että saa kotona omassa rauhassa katsoa videota.

  Laskimen käyttöä kun vielä opin jonain päivänä, niin olen kovasti paljon onnellisempi.

  Kiitoksia hyvästä sivustosta!

  Vastaa
  • jcederberg

   Kiitos palautteesta; ole hyvä 🙂

   30. marraskuuta 2012 6.18 Disqus kirjoitti:

   Vastaa
 6. sipuli

  mmm tuota, olisiko mahdollista saada ohjeet siihen miten pystyy alkaa käyttämään chatiä? 😀 koneellani on kyllä Linux ja tiedän mikä on IRC mutta en yhtään tiedä miten sitä käytetään… 🙂

  Vastaa
  • Janne C. / Opetus.tv

    Morjes, kannattaa kokeilla esim. ChatZilla-lisäosaa Firefox-selaimessa. Myös esim. Pidginillä onnistuu ja sulla on shell-tunnus jossain niin Irssi on sillon paras. Laita viestiä jos jäi kysyttävää 🙂

   Vastaa
 7. MAA 9

  Hei! Saisko maa 9 kurssin tavaraa tänne? Alkoi vasta jakso, mutta en ole oikeastaan tajunnut melkein mitään opettajan opetustyylistä johtuen. Eli vähän perusteluja, mihin ja miksi käytetään erinäisiä kaavoja. Ja on tosi hyvä sivusto! Kiitos!

  Vastaa
  • jcederberg

   Morjes, MAA9-videoita on tulossa näillä näkymin vielä ennen kevään kirjoituksia ainakin jonkun verran.

   Vastaa
 8. Hei, kiitos mahtavasta sivustosta. Olisiko mahdollista, että tulevaisuudessa tekisitte ratkaisuvideoita vanhoista lääkiksen pääsykokeiden fysiikan ja kemian tehtävistä.

  Vastaa
  • jcederberg

   Morjes, kiitos! Laitetaan idea harkintaan 🙂

   Vastaa
 9. Noviisi

  Mukavaa on ollut virkistellä lanttua OpetusTV videoilla. Olisiko lähi tulevaisuudessa mahdollisuuksia löytää täältä myös esimerkkejä Wolfram Alphan käyttöä silmällä pitäen 🙂 Tuli asennettua tuo luuriin, vaikuttaa kätevältä..

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Morjes ja kiitos palautteesta! WolframAlphasta löytyy paljon ohjeita ja esimerkkejä palvelun kehittäjän tekemänä ( http://wolframalpha.com/examples/), joten ei ole valitettavasti meidän prioriteettilistalla tässä vaiheessa
   panostaa aiheeseen isommin 🙂

   Vastaa
 10. MAB3

  Hei, olisiko teillä jotain esimerkkiä tähän matskun tehtävään? Äänen desibelilukema D liittyy äänen intensiteettiin I kaavalla D = 10(lg I +
  12). Kaupunki on asettanut konsertille 65 desibelin ylärajan. Yläraja kuitenkin
  ylitettiin kolmella desibelillä. Kuinka monta prosenttia äänen intensiteetti oli
  sallittua suurempi?

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Morjes, ratkaise ensin I tuosta yhtälöstä eksponenttifunktion avulla ja laske sen jälkeen I:n arvo kun D=68 ja vertaa sitä I:n arvoon kun D=65 (jakolaskulla siis tuo vertaus)

   Vastaa
 11. Nu42ag

  Hahah Ennen kuin koulu loppui minulla oli kemian koe, Josta uskoin saavani vain kutosen tai seitskan numeroksi katsomalla näitä videoita sain ysin! Kiitos mahtavista videoista 😀

  Vastaa
 12. Eina

  (Vedin valkolakin nuppiini k2010. Olin taistellut itseni pmatiikan, kemian ja fysiikan kaikki kurssit. Paljon ei jäänyt käteen niistä kursseista, se hepponen A siinä yo-toikassa pmatiikasta ei naurattanut minua, liioin sitten opettajaa. Se oli sitä surkeaa aikaa, varsinkin kun fysiikka oli ollut lempiaineitani.

  Mutta tänä keväänä löysin itseni tältä sivulstolta! Ensimäistä kertaa elämässä sellaista luonnontieteidenopetusta, josta saan itselleni jotain. Aika hyvin, sillä yliopisto-opintoni vaativat kohtuu paljon kemiaa…

  Kiitos siis panoksestanne meidän muiden sivistyksen ja matemaattisen kehityksen eteen tekemästänne työstä. Aion pysyä jatkossakin huudeilla, sillä olen materiaalinne avulla opiskellut itsenäisesti (ennen kuulumatonta) vanhoja lukion kursseja. Tulen levittämään ilosanomaa tästä kyseenalaisesta sivustosta muille kassa eläjilleni. Voima olkoon kanssanne.)

  Lyhyesti: Kiitos, kun pidätte näitä sivuja yllä. On auttanut paljon!

  Vastaa
 13. Apua opelle

  Hei,
  Millä sovelluksella nämä videot on tuotettu esim. eliökunta? Millä/miten aloittelijan kannattaisi alkkaa tuottaa opetusvideoita? Kaavioikuvia? yms

  Vastaa
  • Samuli

   Olen tehnyt kolme videota videoiden teosta. Videot löytyvät tutoriaalit -> opetusvideoiden teko.
   Varmasti yksinkertaisempiakin tapoja on olemassa, mm. ilmainen Open-Sancorè. Kannattaa kiinnittää huomiota äänenlaatuun.
   Jos videoiten teko alkaa kiinnostaa, niin meihin saa ottaa yhteyttä. Neuvomme mielellään.
   Ciao

   Vastaa
 14. Jukka

  Millä työkalulla olette toteuttaneet tämän chat osuuden?

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Tässä on vaihdeltu eri työkaluja muutamaankin kertaan; oli jäänyt vastaamatta niin en muista mikä oli silloin käytössä kun kysymyksen kirjoitit.

   Vastaa
 15. tarja.huhtelin

  Milloin kemian hapettuminen merkitään reaktioyhtälöön happiradikaalina ja milloin reaktiona happimolekyylin kanssa. Esimerkiksi syksy 2005 tehtävä 2 .

  Vastaa
 16. videoiden suurkuluttaja

  Heippa! Videot ovat äärettömän hyviä oman lukemisen tueksi lukiossa! Onko mahdollista saada pitkään matematiikkaan lisää videoita? en löydä esim. kursseja 1, 6 ja 10.. Olisi superia saada niistäkin lisätukea opiskeluun 🙂

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Moikka! Videoita on tulossa lisää syksyn aikana ja ennen kevään kirjoituksia 🙂

   Vastaa
 17. Maju

  Voisko joku auttaa mua tässä yhtälöparin ratkaisemisessa?:
  y= x/2-1
  y= 3x+2

  mitä tässä pitää tehdä ensin ja kumpaa tapaa tässä käytetään?

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Tosta saat, että x/2-1 = 3x+2 (koska molemmat noi lausekkeet on yhtäsuuret ku y ja tietysti y=y). Nyt sit x:t yhdelle puolelle ja muut toiselle puolelle jne 🙂

   Vastaa
 18. Huugelispuugelis

  Moro, mikä on neliöjuuri? en vaan tajuu?!?!?!

  Vastaa
 19. Jee

  Videot ollut nii
  iin hyödyllisiä maa5 kurssilla, toivottavasti tulee nopeasti videoita myös maa6 kurssin asiosta!! 🙂

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   On tarkoitus tehdä, mutta ottavat aikaa ja energiaa tehdä

   Vastaa
 20. Late

  Kiitos videoistanne! Opin oikeasti, ja nyt olen valmis tenttiin.

  Vastaa
 21. muumitsucks

  todella rasittavia muumitarinoita yms. videot voisivat olla suoraviivaisempia, eikä kaikkia edes kiinnosta muumitarinat, eiks tää matikkaa ollu?

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Oikeus mielipiteeseen tietysti on; osa tykkää muumiseteistä ja niitä on pyydetty jopa lisää. Osa taas ei tykkää. Yksittäisellä videolla on mahdoton miellyttää kaikki vähän samalla tavalla kun on mahdoton kumartaa moneen suuntaan yhtä aikaa. Oli miten oli, menestystä opintoihin 🙂

   Vastaa
 22. pälli

  Missä tietoa lukujonoista?? En löytänyt kuin trigonometriaa….

  Vastaa
  • Opiskelija opettaa

   artimeettinen ja geometrinen lukujono 🙂 siinä vastaus
   wikipediasta löytyy varmast
   ehk jopa hikipediasta

   Vastaa
 23. malinaa

  Hei Janne,

  Voisitko tehdä opetusvideoita pitkän matematiikkan 6 (todennäköisyys) ja pitkän matematiikkan 10 ( integraali) kursseista? Olisin hyvin kiitollinen avustasi, sillä kokeet ovat tulossa pian 🙂

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Moikka, joo, on tarkoitus tehdä, ja MAA10-videoita vähän jo onkin

   Vastaa
 24. Jenppu

  Mahtava sivusto! Olisko mahdollista saada ke1 videoita toimimaan? Viimiset toimivat, ekat eivät… 🙂

  Vastaa
 25. Eero Penttilä

  Suuri kiitos opettavaisista ja käytännönläheisistä videoista!
  Näin ammattikoulupohjalta yliopistossa lukion matematiikan kertauskurssille eksyneenä, minulla ei olisi ollut mitään mahdollisuutta ilman teitä.
  Kiitos!

  Vastaa
 26. apuaaa

  Heippa! Voisiko joku auttaa mua vähän alkuun tässä fysiikan tehtävässä; mun pitäis saada selville jousen jousivakio, ja ainoona lähtötietona mulla on aika-voima kuvaaja. Tää kuvaaja on siksakin muotoinen

  Vastaa
 27. tuuli

  Olkiluoto 3 ydinvoimalan sähköntuotannon hyötysuhde on 0,37. Ydinreaktorin jäähdytykseen

  käytetään merivettä, jonka lämpötila nousee lauhduttimessa 12 °C, kun
  voimalan sähköteho on 1 600 MW. Laske lauhduttimen läpi virtaavan
  meriveden määrä sekunnissa. HELP!!!!!!!

  Vastaa
 28. Matti

  itse kuulun niihin ihmisiin jotka eivät käy tällä sivulla usein tämä sivu voisi olla parempi jos löytyisi peleä ja kilpailuja

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Morjes Matti! Millaisia kilpailuja ja/tai pelejä toivoisit?

   Vastaa
 29. Ikuisesti kiitollinen

  Kiitos teille erittäin paljon, että olette jaksaneet tehdä tälläisen sivuston. Minulla on aina ollut vaikeuksia oppia lukemalla, enkä siksi pärjännyt lukiossa kovin hyvin (jatko-opiskelupaikka edelleen hakusessa). Puhetta on erittäin helppo kuunnella ja on mahtavaa, miten hienosti osaatte selittää asiat lyhyesti ja ytimekkäästi myös meille, jotka olemme pitäneet itseämme tyhminä, kun emme ole oppineet muilla konsteilla. Älyköt ystävänikin ovat yrittäneet minua opettaa, mutta mikään ei ole mennyt päähän heidän tyylillään. Teidän ansiostanne minulla on toivoa. En voi koskaan kiittää tarpeeksi! Ps. Olisi vielä mahtavampaa (jos tästä nyt mahtavammaksi voi edes pahemmin mennä) saada vielä biologian puolelle hieman täydennystä.

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Kiitos palautteesta! Ihmisbiologian sisällöt lisättiin sivustolle hiljattain, käy vilkaisemassa ja kirjoita Otsolle vaikka palautetta 🙂

   Vastaa
 30. anna

  oisko mitenkää mahollista saaha lukuteoria & logiikka -kurssista mitään videota tänne? itellä meni sivu suun ku biologia meni päällekkäin enkä mistään löydä mitään oppimateriaalia avuksi itsenäiseen opiskeluun.

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Moikka anna!
   Lukuteoria ja logiikka -sisältöä on tarkoitus tehdä, mutta pakollisten kurssien sisältö on ensisijalla järjestyksessä. Ensihätään voit tutkia avointa Lukuteoria ja logiikka -oppikirjaa (Vapaa matikka 11) osoitteesta http://www.avoinoppikirja.fi

   2014-02-18 12:50 GMT+02:00 Disqus :

   Vastaa
 31. Joonas

  Morjes! Opetus.tv on tuonut valoa opiskeluuni. Olen opiskelija jolle ei tahdo tarttua mitään koulussa, mutta sitten löysin opetus.tv:n, onneksi. ”Opettajalla” opetus.tv:ssä on erittäin mielyttävä ääni ja hän osaa tehdä vaikeisakin asioista helposti ymmärrettäviä. Todella hienoa että tällainen sivusto on olemassa. Keep going opetus.tv, you rock! 🙂

  Vastaa
 32. jenna

  Koeviikon pelastaja pitkän matematiikan kanssa painivalle tämä sivusto, mutta ois todella kiva jos videoita päivitettäs näille uusille laskimille. Ja tietenkin myös silmällä pitäen muuttuvia matematiikan yo-kokeita.

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Laskinvideoita on erikseen iso määrä 🙂 YO-kokeiden rakenne muuttuu, asiat eivät ollenkaan niin paljoa 🙂

   Vastaa
 33. Opiskelija17

  Moi! Löytyykö pitkän matikan vektori laskennasta xy-tason vektoreista jotain videota? Pitäisi päästä jyvälle pituudesta, paikkavektorista ja kahden pisteen välisestä vektorista.

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Lukion pitkän matematiikan MAA5-kurssin alta löytyy jonkin verran vektorivideoita

   Vastaa
 34. Dominic Egro

  Hei, kuka tietää hyviä lähteitä, joista voi lataa lukion e-oppikirjat ilmaiseksi? en usko, että niitä ei ole olemassa

  Vastaa
 35. Tiina

  Miksei pitkän matikan 6 kurssista ole minkäänlaista materiaalia? Olisin kaivannut apua lisäksi laskimeni tilasto toimintojen kanssa.

  Vastaa
 36. Kiitollinen

  Kiitos näistä sivuista! Tälläinen hitaamman puoleinenkin pääsee kivasti kärryille kun täällä pyörii.

  Vastaa
 37. Linda

  Oisko mahdollista että ratkoisitte vanhoja farmasian pääsykoetehtäviä kemian osalta? Aikaa enään reilu viikko eikä ne onnistu minulta. Netistä löytyy tehtävät ja vastaukset, mutta ei ratkaisuja..

  Vastaa
 38. Jonna Alanko

  Moikka ja kiitos äärimmäisen hyvästä sivustosta! 15v ylioppilaskirjoitusten jälkeen olen opiskelemassa sairaanhoitajaksi ja yritän palautella mieleeni fysiologian ja anatomian perusasioita. Youtuben kautta löysin teidän videot ja sitä kautta tämän sivuston. Apua olen saanut todella paljon joten kiitos siitä. Kehitettävää en ole löytänyt mutta toivon että sivujen ylläpito jatkuu ja tieto lisääntyy!

  Vastaa
 39. MaaMa

  Moi!

  Tänään meinasin aamukahviin tuhkehtua, kun niin innostuin! Helsingin sanomissa uutinen; ”Suomalainen finaalissa ”opetuksen Nobel-palkinnon” saajaksi – voittaja saa miljoona dollaria” (http://www.hs.fi/kotimaa/a1455601712539). Mutta voih, siitä se innostus sitten lopahtikin, kun tajusin ettei Opetus Tv:n pojistä nyt puhuttukkaan…

  Ps. bileet sitten kun Nobel teille joskus tulevaisuudessa napsahtaa;)

  Vastaa
 40. Ella Suistala

  miten ratkaistaa epäyhtälö jossa toinen puoli vaatisi toiseen korotusta mutta sitten suuruusjärjestys ei säilyisi.
  esimerkkinä: -1<neliöjuuri(1+x)

  Vastaa
 41. saassss

  hei olisiko mahdollista että fysiikastakin opetettaisiin yläaste sarjassa. Olisin kiitollinen jos edes harkitsisitte siitä

  Vastaa
 42. jidwjcaöosld

  Onko OpetusTvssä terveystietoa tai englanttia?

  Vastaa
 43. Lassi

  Hei! Onko teillä aikomusta päivittää fysiikan taikka matematiikan opetusvideoita uuden opetussuunnitelman mukaisiksi?

  Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>