Potenssit

Johdanto potenssimerkintään

Virkistetään muistia potenssimerkinnästä lyhyen esimerkin avulla. Potenssimerkintä on lyhyempi merkintä toistuvalle kertolaskulle, esim. kertolasku 4·4·4 voidaan merkitä lyhyemmin 4³.

Potenssin määritelmä sekä luvun neliö

Käydään läpi Potenssin määritelmä eli potenssi on lyhennysmerkintä kertolaskulle. Tämän lisäksi käydään läpi käsitteet luvun neliö ja luvun kuutio.

Potenssien laskusäännöt

Käydään läpi potenssien laskusäännöt esimerkkien kautta. Lopuksi kootaan yhteen kaikki kurssilla MB3 tarvitsemasi potenssien laskusäännöt.

3 vastausta artikkeliin “Potenssit”

  1. Jonna Virtanen

    Todella selkeät opastukset matematiikan ihmeelliseen maailmaan! Selostus on selkeää ja häiriötöntä, josta suuri plussa! Usein nauhoitteissa kröhitään, rapistellaan, koputellaan mikkiin tai kuulee sanat ”eipä kun” tai ”oho, kumitetaanpas” ja näin ollen tämä häiriö katkaisee ajatukset pois aiheesta. Nämä videot on alusta loppuun asti todella hyvin hiottuja. Kiitos näistä videoista! Nyt tuntuu että minäkin opin 🙂

    Vastaa
  2. Teemu Ahlholm

    Ovat muuten erinomaiset ja tarpeelliset sivut. Hienoa työtä!

    Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>