Heijastuminen ja taittuminen

Heijastuminen

Johdatus valon heijastumiseen tasaisilta ja epätasaisilta pinnoilta. Diffusiivinen heijastuminen, spekulaarinen heijastuminen ja heijastumislaki. Pinnan normaali, tulokulma ja heijastuskulma. Kuvan muodostuminen ja kätisyyden muuttuminen tasopeilissä.

Valon taittuminen rajapinnoilla

Tarkastellan valon taittumista rajapinnoilla ja johdetaan taittumislaki eli Snellin laki. Valon nopeus väliaineessa ja taitekerroin. Kokonaisheijastus ja kokonaisheijastuksen rajakulma. Valon dispersio eli taitekertoimen riippuminen taajuudesta. Taittuminen monimutkaisissa linssisysteemeissä.

Sateenkaaren geometrista optiikkaa

Primäärisen ja sekundäärisen sateenkaaren muodostuminen geometrisella optiikalla. Valon dispersio vedessä. Taittuminen ja heijastuminen pyöreästä pisarasta. Valon intensiteetin maksimikulma primäärikaaressa ja minimikulma sekundäärikaaressa ja niiden riippuvuus aallonpituudesta. Aleksanterin tumma vyöhyke.

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>