Sähkömagneettinen induktio ja induktanssi

Sähkömagneettinen induktio

Käydään läpi sähkömagneettisen induktion periaatteet. Magneettikentän vuo, Faradayn kokeet, liikkeen synnyttämä sähkömotorinen voima, Lenzin laki, Faradayn laki.

Indusoitunut sähkökenttä

Käydään läpi muuttuvan magneettikentän indusoima sähkökenttä. Faradayn laki polkuintegraalina, indusoituneella sähkökentällä ei ole lähteitä, se ei ole Coulombinen eikä ole konservatiivinen, vaihtovirtageneraattori.

Induktanssi ja magneettikentän energia

Määritellään kelan induktanssi ja kelojen välinen keskinäisinduktanssi sekä lasketaan magneettikenttään varastoitunut energia. Induktanssi virtapiirissä, jännitteen ja virran välien riippuvuus kelassa, magneettikentän energiatiheys.

RLC piiri

Käydään läpi vastuksesta (R), kelasta (L) sekä kondensaattorista (C) koostuvan RLC-piirin toiminta. LC-piiri resonaattorina, analogia mekaaniseen harmoniseen värähtelijään, virran vaimeneminen LR-piirissä, RLC-piiri ja vaimeneva värähtelijä.

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>