4 vastausta artikkeliin “Kemian YO, syksy 2012”

 1. just saying

  henderson-hasselbalchin yhtälö on kyllä ph=pKa+lg([A-]/[HA]).. kymppitehtävässä sitä käytettiin muodossa ph=pKa-lg([HA]/[A-])

  Vastaa
  • Samuli

   No, sama vastaus siitä pitäisi tulla. Ei ole merkitystä kuinka sen kirjoittaa (MAOL ja logaritmin laskusäännöt). Jos yhtälöä käyttää, se kannattaa aina johtaa, ettei tee virhettä.

   Vastaa
 2. Milla

  Tehtävä 10: miksi a-kohdassa saa laittaa aloituskonsentraatioiksi 0 A- ja H3O+ kun lasketaan laimennettua versiota V=200ml, eikä tarvitse huomioida sitä, mitä liuksessa on tapahtunut ennen lisäystä tilavuuden ollessa 125ml? Kun kerran ph mitattiin alkuperäisestä, niin onhan siellä sillon valmiina noita molempia?

  Vastaa
  • urologi

   Ajatellaan, että 200ml on uusi tilavuus. Tasapainotila on joka tapauksessa samanlainen alkutilanteesta huolimatta, ja ennen lisäystä liuoksen tapahtumilla ei ole minkäänlaista merkitystä tehtävän kulkuun. Tämä, ja se fakta että sitä ei millään järkevällä tavalla edes voi ottaa huomioon.

   Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>