Sekalaista

Johdanto GeoGebran käyttöön

Johdanto huikean hienon ja hyödyllisen GeoGebra-matematiikkaohjelman käyttöön. Videolla esitellään GeoGebran valikoista löytyviä toimintoja ja peruskäyttöä. Katso tämä video enne muita GeoGebra-videoita, jos ohjelma ei ole ennestään (kovinkaan) tuttu.

Funktion f(x) = 1/x kuvaajan konstruointi

Videolla konstruoidaan funktion $f(x) = \tfrac{1}{x}$ kuvaaja hyödyntäen GeoGebran x(A)-komentoa, jonka avulla saadaan pisteen A (tai minkä tahansa pisteen) x-koordinaatin arvo. Vastaavasti y(A) antaa pisteen A y-koordinaatin arvon. Kun kuvaajia piirretään xy-koordinaatistoon, on tapana merkitä kuvan yhteydeen litanja y = f(x), mikä tarkoittaa, että kuvajaan pisteet ovat muotoa $(x,y) = (x, f(x))$ ja tässä tapauksessa siis $(x, \tfrac{1}{x})$.

Kuvaajat GeoGebrasta Wordiin

GeoGebran piirtoalueesta saa helposti otettua kuvan näppäinyhdistelmällä Ctrl+Shift+C (Windowsissa) ja Command+Shift+C (Macissä, tod.näk., en tosin ole testannut).

Entä jos haluaa ottaa kuvan myös muista GeoGebra-ikkunan osista kuin piirtoalueesta? Windowsin Alt+PrintScrn auttaa tällöin.

Kuvat liitetään tekstinkäsittelyohjelmaan kuten Wordiin näppäinkomennolla Ctrl+V tai esim. hiiren oikeata nappia klikkaamalla ja valitsemalla ”Liitä” (engl. ”Paste”).

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>