DNA (replikaatio eli kahdentuminen)

DNA kahdentuu eli replikoituu jokaisessa solysyklissä. Kahdentuminen on ns. semikonservatiivinen tapahtuma. Replikaatiota säätelee kymmenet eri entsyymit ja proteiinit.

13 vastausta artikkeliin “DNA (replikaatio eli kahdentuminen)”

  1. -k.

    Tarkoitetaanko niillä pätkillä (jotka DNA-ligaasi yhdistää) vain violetteja viivoja?

    Vastaa
  2. DNA

    hetkonen, eikös DNA-polymeraasi kuvata usein isommaksi entsyymiksi, joka samanaikaisesti syntetisoi kumpaakin juostetta? ts. viimeisessä kuvassa oli kaksi pienempää DNA-polymeraasia rakentamassa kukin vain yhtä juostetta

    Vastaa
    • Samuli

      Mistä olet moisen tiedon saanut? Sanotaanko näin jossain oppikirjassa?
      Täytyy huomata, että tämä esitys ja esitys, johon laitoin linkin, ovat rankalla kädellä yksinkertaistettuja edelleen. Esimerkiksi erilaisia DNApolymemaarientsyymejä on monia erilaisia.

      Vastaa
  3. dna-juoste

    en nyt oikeen ymmärrä miksi se kopioi sen toisen juosteen pätkittäin jos sekin menee kerran 5 >>3 eli just siihen oikeeseen suuntaan eli aina 3 päähän liitetään se fosfori eli 5 ja siihen loppuun tulee taas OH eli 3 pää ja taas 5 jne… Voisitko selkentää minulle tätä, että toisen kopiointi on yhtäjaksoista ja toisen pätkittäistä en ymmärrä!!

    Vastaa
  4. Kun jokin pätkä dna:ta on saatu replikoitua, poistetaanko primeerit kokonaan vai muutetaanko ne jotenkin entsymaattisesti dna:ksi?

    Vastaa
  5. replikaaio

    minulla sama ongelma en ymmärrä minkä takia toinen juoste kopioidaan pätkittäin, ei tuo linkkikäänoikein auttanut eikö siihen ole jotain yksinkertaisempaa selitystä?

    Vastaa
  6. POLYMERAASI

    Onko siis dna polymeraasi entsyymejä aina replikaatiossa monia? Ei vain yhtä joka hoitaa kummankin juosteen rakentamisen alkuperäisten vierelle?

    Vastaa
  7. Kiitos, tämä video selvensi hyvin koko prosessin! Mietin vain miksi en löydä videoita aiheesta ympäristöekologia videoita olleenkaan eli siis biologian kolmoskurssia koskevaa asiaa?

    Vastaa
  8. Matti

    Replikaatioon liittyen puhutaan myöskin ligaasi entsyymistä, joten helikaasi entsyymi menee helposti sekaisin ja muuttuukiin heliGaasiksi, tämän eron voisi mainita ettei tulisi väärinkäsityksiä.

    Vastaa
  9. Lukiolainen

    Eikö adeniinin ja tymiinin välillä ole kaksi vetysidosta, eikä kolme, niinkuin videolla?

    Vastaa
  10. Tietäjä

    Kyllä olet aivan oikeassa. Videossa on virhe.

    Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>