PCR

PCR-tekniikalla voidaan haluttu (lyhyt) DNA-kaksoisjuoste kloonata in vitro. Synteesi on sykli, jossa on kolme vaihetta. Syklejä toistamalla saadaan lyhyessä ajassa suuri määrä identtisiä DNA-kaksoisjuosteita. Yhden syklin kesto on noin 5 min.

5 vastausta artikkeliin “PCR”

 1. pcr

  Elikkä pcr:ssä aluke on siis dna:sta rakennettu toisin kuin replikaatiossa jolloin se on rna:ta?

  Vastaa
 2. Valtteri

  Mitenkäs halutun DNA pätkän kopionnin rajaus onnistuu?

  Vastaa
  • Tietäjä

   Ensimmäisessä kopioinnissa sen jälkeen, kun DNA on denaturoitu ja DNA polymeraasi alkaa tekemään vastinjuosteita niin se tekee niitä niin kauan kunnes: 1) Polymeraasi irtoaa luonnostaan, mitä tapahtuu usein syntetisoitaessa pitkiä DNA pätkiä tai 2) PCR -laitteen 3 lämpötilasyklit ovat ajastettu eli kun lämpötila taas nousee yli 90 asteeseen DNA polymeraasi irtoaa.

   Tämän ensimmäisen kopioinnin jälkeen alukkeet irtoavat ja saadaan haluttu pituus automaattisesti rajaamalla uudestaan alue alukkeilla.

   Oheinen video selventää hyvin asiaa:
   https://www.youtube.com/watch?v=JmveVAYKylk

   Vastaa
 3. DocTri

  DNA polymeraasi on myös replikaatiossa ja hoitaa johtavan juosten synteesiä – RNA polymeraasi laahaavan juosten osalta. Näin in vivo.

  Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>