Virukset

Viruksen rakenne

Yksinkertaisimmillaan virus koostuu perintöaineksesta (DNA tai RNA) ja sitä suojaavasta kapsidista. Tutustutaan myös erilaisiin tapoihin, joita virus käyttää päästäkseen isäntäsolun sisään.

Viruksen toiminta

Virus tarvitsee lisääntyäkseen isäntäsolun, jonka sisälle sen on päästävä. Solun sisällä viruksen perintöaines replikoituu (monistuu) ja siitä valmistetaan proteiineja (translaatio).

6 vastausta artikkeliin “Virukset”

 1. lukiolainen

  kiitos kaikista videoista! on kyllä auttanut kokeisiinlukua!

  Vastaa
 2. opiskelija

  Hei miten rna ja dna virusten lisääntyminen eroavat toisistaan?

  Vastaa
 3. jatko-opiskelija

  Eikö rna viruksen lisääntyessä perimä liity ollenkaan isäntäsolun perimään vaan proteiinit valmistetaan suoraan rna:sta solulimassa? Eikös se niin kuitenkin ole että DNA ja retro-RNA-virusten lisäänstyessä perimä liittyy isäntäsolu perimään?

  Vastaa
  • Vaari

   Ilmeisesti näin, ja retro-RNA-viruksen RNA muutetaan käänteiskopioijaentsyymin avulla DNA:ksi, ennen kuin se voi liittyä isäntäsolun DNA:han.

   Vastaa
 4. Jepulisjepsis

  Täyttä höpöhöpöä. Virusten olemassaolo on edelleen jopa wikipedian mukaan vain teoriaa. Empiirinen tutkimus perustuu teorioihin, kuten teoria DNA:sta. Tiede ei tunnu olevan yhtään itseään korjaavaa, kun teorian toisen perään edetään.

  Vastaa
  • Proffa

   Trolli?
   Virukset ja DNA ovat päivänselviä totuuksia. Ne teoriat koskevat vain virusten alkuperää.

   Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>