Hilatyyppien ominaisuudet

Kerrataan edellisessä videossa opitut hilatyypit ja listataan kunkin hilatyypin ominaisuudet.

2 vastausta artikkeliin “Hilatyyppien ominaisuudet”

  1. Henkka

    Hei!
    Jäi hieman epäselväksi tuo kovalenttinen hila grafiitin ja timantin osalta. Timantissahan jokainen hiili oli siis aikaisemman videon perusteella sitoutunut viereisiin hiiliin kovalenttisella sidoksella samassa tasossa olevien hiilten kanssa sekä ylä- ja alapuolella olevissa tasoissa olevien hiilten kanssa. Grafiitin kohdalla tilanne näytti olevan se, että hiilet olivat sitoutuneet kovalenttisilla sidoksilla vain samassa tasossa olevien muiden hiilien kanssa, ja eri tasoissa olevien hiilten välillä ei ollut sidoksia. Vaikuttaako näiden tasojen välillä grafiitissa siis vain dispersiovoimia?
    Voidaanko siis sanoa että grafiitilla on myös molekyylihila? Miten grafiitin ja timantin sulamispisteet voivat tämän perusteella olla hyvin lähellä toisiaan?
    ps. Erittäin hyviä videoita, sopivat hyvin itseopiskeluun. Näiden avulla pääsin erittäin hyvin kiinni kemian perusteisiin. Kiitos näistä!

    Vastaa
  2. Opiskelija

    Timantilla on kovalenttinen hila ja grafiitilla molekyylihila!

    Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>