Kaarto ja impulssi (liikemäärä)

Lentokone tekee kaarron, sinun täytyy selvittää voiman impulssi ja lentäjään kohdistuva voima.

7 vastausta artikkeliin “Kaarto ja impulssi (liikemäärä)”

 1. Muumipappa

  Hyvä ku johonki muumipappalaskuihin saadaan kulutettua 10 minuuttia ja kaikki väännetään rautalangasta ja nyt ei enää ees lasketa. Ei kyllä tullut ihan selväksi tämä. Miksi esim. tuo alfa on tuossa koordinaatistossa piirretty p2:n ja x-akselin väliseksi jos se kuitenkin kuvaa p1:n ja p2:n välistä kulmaa? Tosi hämäävä merkintätapa. Tuossa kuvassahan noiden vektoreiden välinen kulma oli 180 – alfa.

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Morjes, jos avoin palvelu, jota rakennetaan omalla ajalla ja omalla rahalla teidän opiskelijoiden avuksi ei miellytä niin ei ole pakko käyttää. Toisaalta jos videossa on virhe niin sen voi todeta kohteliaasti; inhimilliset erehdykset ovat tietysti mahdollisia.

   Vastaa
  • Vesa Maanselkä

   Kulma alfa ei ole p1:n ja p2:n välinen kulma (siis jos asetetaan vektorien hännät vastakkain). Kulma alfa on tehvänannossa annettu kulma. Liikemäärän suunta muuttuu siis kulman 360-alfa verran. Kun vektorit asetetaan koordinaatistoon voidaan kulma alfa sijoittaa juurikin esitetyllä tavalla. Tämä on hyvin yleinen ja vakiintunut ratkaisutapa. Videossa esitellään myös toinen tapa merkitä vektorit ja ratkaista tehtävä. Videon tarkoituksena on esitellä vaiheet joita käydään läpi tämän tyyppistä laskua ratkaistaessa. Itse lasku jätetään opiskelijan suoritettavaksi ohjeiden mukaisesti.

   Vastaa
 2. Oppilas

  Ihan ymmärrettävä video on, katsojassa vika jos ei osaa ajatella tarpeeksi. Suuret kiitokset avusta!

  Vastaa
 3. Pimpom

  Älkää valittako! Opetus.tv on ainoo minkä avulla pääsen fysiikan ja matiikan kokeista läpi! Ja nää muumi yms esimerkit on just hyvin havainnollistavia ja hauskoja! Kiitos opetus tvn henkilökunnalle! 🙂

  Vastaa
 4. Oppilas

  Hei! Kiitos paljon videosta. Saisiko tänne vielä oikeat vastaukset, niin näkisi menikö oikein?

  Vastaa
 5. Maksim Abramenkov

  Itse ainakin sain impulssiksi 13 496 600 Ns, ja siitä jo voiman: F=I/t eli noin 900 000 N.

  P.S: Ois kivaa saada oikean ratkaisun 🙂

  Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>