Työ ja energia

Työ-energia -periaate, esimerkki

Kappale, jonka massa on 2,00 kg pudotetaan jousen päälle pitkin kaltevaa tasoa. Kitkakerroin kaltevan tason ja kappaleen pinnan välissä on $\mu = 0,\!3$. Mikä on kappaleen nopeus kun se saavuttaa jousen?

Työ-energia -periaate, esimerkki 2

Työ ja energia useiden voimien vaikuttaessa ja tehdessä työtä. Jousienergia ja harmoninen voima. Tarkastellaan edellistä esimerkkiä toisella laskutavalla.

3 vastausta artikkeliin “Työ ja energia”

 1. Kummasteleva

  sellaista tässä kyselin vain että mitäköhän nopeuden arvoa käytät tuossa kun ratkaiset vakiotermin C? Jos käyttää tuota nopeutta mikä sillä on juuri ennen jouseen osumista ei tule -7.38J?  -0.5x2kgx6.9^2 jotain -48 luokkaa. Kiitos etukäteen ymmärryksen yli vain menee

  Vastaa
 2. Mikko

  mikäköhän olisi oikea vastaus tuohon b-kohtaan? ei vissiin kuitenkaan tuo videossa oleva…?

  Vastaa
 3. Kertokaa fiksummat...

  … että milloin kaltevan tason tehtävissä on mukana potentiaalienergian muutos? Kohdassa 10 laskettiin ylioppilastehtävä, jossa kelkka liikkui ja siinä käytettiin potentiaalienergian muutosta apuna. Tämän sivun tehtävän a-kohdassa tehtävä ratkaistiin samalla tavalla kuin kappale olisi vaakatasossa, vaikka se oli kaltevalla tasolla, eikö niin?. Eli mikä se ero näiden kahden tapauksen välillä on? Ehkä näissä esimerkeissä olisi hyvä kirjoittaa koko energiayhtälö näkyviin ja kertoa, miksi mikäkin termi supistuu pois.

  Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>