Sähkövirran synnyttämä magneettikenttä

Varatun hiukkasen synnyttämä magneettikenttä, sekä virtajohtimen synnyttämä magneettikenttä. Biot-Savartin laki ja Amperen laki sekä sähkövirran yksikön määrittely.

6 vastausta artikkeliin “Sähkövirran synnyttämä magneettikenttä”

 1. mave

  Magneettikentän suuntaa ja suuruutta kuvataan joko
  magneettivuon tiheydellä B (kirjain vahvennettu vino, koska kyseessä vektorisuure) tai magneettikentän voimakkuudella H (kirjain vahvennettu vino).

  Epämääräiset määrittelyt aiheuttavat vaikeuksia myöhemmissä
  sähkömagnetiikan opinnoissa.

  Terveisin Maarit Vesapuisto, Sähkötekniikan lehtori, Vaasan
  yliopisto.

  Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Kiitos Maarit tarkkanäköisyydestäsi, välitän kommentit Vesalle 🙂

   Vastaa
  • Vesa Maanselkä

   Kiitos kommentista! Mitä merkintöihin tulee, niin lukiossa vektorit tunnistetaan ylhäällä olevasta viivasta tai nuolesta. Voi olla, että lukion oppikirjoissa olevat merkinnät poikkeavat kansainvälisesta standardista, mutta jos esittäisin vektorisuureena symbolin ilman ylhäällä olevaa vektorinuolta, niin tämä aiheuttaisi sekaannusta. Tietysti olisi toivottavaa, että jatko-opintojen merkinnät olisivat yhtenevät lukiossa opittujen kanssa, mutta tämä on jo sitten laajempi kysymys.

   Vastaa
 2. Mikko R

  Mieki käytin Young & Freedmanin tiiliskivestä skannattua kuvaa FY7-kurssin prujussa. Hyvä että en oo ainut joka syyllistyy tuohon, eiku siis GMTA.

  Vastaa
 3. jus

  sun puhetavasta tulee vähän mieleen niilo22 youtubesta

  Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>