Yhteistyökuvioita vantaalaisen lukion ja yläkoulun kanssa

 

Yhteistyön voimaOpetus.tv on aloittamassa yhteistyötä/pilottiprojektia vantaalaisten Martinlaakson lukion ja Kilterin yläkoulun kanssa. Pilottiin kuuluu opetusvideoiden hyödyntäminen lukion pitkän matematiikan MAA3-kurssilla ja yläkoulun 8. luokan matematiikassa. Opiskelijat opiskelevat kukin omaan tahtiin tai kavereiden kanssa yhdessä ja käyttävät apunaan kurssin aiheista luotuja, etenemistä ohjaavia miellekarttoja, oppikirjoja sekä luomiani opetusvideoklippejä. Tarvittaessa voi tietysti kysyä myös opettajalta apua.

Miellekartat (jotka julkaistaan täällä viimeistään tammikuussa, mutta todennäköisesti jo kuluvan kuun puolella) on laatinut Martinlaakson lukion matematiikan lehtori Pekka Peura.

Peura on jo käyttänyt itsenäisen opiskelun lähestymistapaa kahden jakson verran Martinlaaksossa ja kokemukset ja opiskelijoiden palaute ovat olleet erittäin positiivisia. Pekan sanojen mukaan opiskelijat ovat motivoituneempia kuin perinteisessä opettajajohtoisessa opetuksessa ja uusi opiskelutapa palvelee sekä hitaasti että nopeasti oppivia.

Mikä onkaan matematiikan opetuksen tulevaisuus Suomessa?

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>