Opetuskokeilu Jyväskylän Cygnaeus-lukiolla

 
Sara Jokinen ja Pirita Ronkainen geometrian tehtävää miettimässä
Sara Jokinen, Pirita Ronkainen ja geometrian tehtävä

Tammikuun puolivälissä joukko jyväskyläläisiä tulevaisuuden tiennäyttäjiä eli Cygnaeus-lukion ykkösvuotisten Geometrian kurssin ryhmä sai opettajaltaan Erkki Luoma-aholta tavallisuudesta poikkeavan kotitehtävän: ”Läksynä on katsoa YouTube-videoita.”

”Ai että mitä?! Onkos se nyt jotenkin oikeeta opiskelua…” ajatteli Tunnollisen Taisto. ”Eikö meitä opeteta?”

Yhteistyö on voimaa!
Yhteistyö on voimaa!

Iina Innokas taas oli haltioissaan: ”Tästä tulee hienoa! Voi edetä omaan tahtiin, kerrata tarpeen mukaan ja miettiä juttuja yhdessä kavereiden kanssa enemmän!”

”Mutta ei se video voi olla sama asia kuin oma opettaja.” Taisto tuumailee.

—–

Opetuskokeilu kesti kaksi kaksoistuntia ja ideana oli kotona katsoa uudet teoria-asiat videolta ja oppitunnit käytettiin pääasiassa tehtävien tekemiseen. Työskennellä sai omaan tahtiin, parhaaksi katsomallaan tavalla, joko itsekseen, parin kanssa tai ryhmässä. Opettajalle mahdollistui teorialuennoinnin sijaan antaa opiskelijoille enemmän yksilöllistä apua.

Porukka työn touhussa
Porukka työn touhussa

Tunnit pidettiin atk-luokassa; opiskelijoilla oli korvakuulokkeita mukanaan ja videot olivat käytettävissä. Spontaaneja keskusteluja ja yhdessä pohtimista syntyi erityisesti jälkimmäisellä kaksois(tunnilla.

Palautekyselyssä opiskelijoiden viesti oli lähes yksimielinen: tällaista voisi tehdä uudestaankin. Lehtori Luoma-ahon kanssa sovittiin alustavasti vastaavasta analyyttisen geometrian kurssiin (MAA4) liittyen.

(Samantyylisiä ideoita on kokeiltu muuallakin)

Yksi vastaus artikkeliin “Opetuskokeilu Jyväskylän Cygnaeus-lukiolla”

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>