Laskinvideo-osio aloitettu

 
TI-Nspire CX CAS
TI-Nspire CX CAS -symbolinen laskin

Oletko koskaan miettinyt graafisen tai symbolisen laskimesi nappeja ja valikoita katsellessa ”Miten ihmeessä tätä käytetään?” tai ”Tällä varmaan voisi tehdä tämän ja tämän asian tosi helposti, mutta miten?”

Casion graafiset laskimet
Casion graafiset laskimet

Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeet ylioppilaskokeessa sallituista laskimista muuttuivat kevään 2012 kirjoituksia varten. Nyt kaikki laskimet ovat sallittuja.

Laskimista ja muista teknisistä apuvälineistä on paljon apua tulosten hahmottelussa, tarkistamisessa ja parhaimmillaan ymmärryksen lisäämisessä…mutta jos ei osaa käyttää laskintaan tarkoituksenmukaisella tavalla, ei siitä ole juuri enempää hyötyä kuin tavallisesta funktiolaskimesta.

Casio ClassPad 300
Casio ClassPad 300 -symbolinen laskin

Iloksemme voimmekin todeta, että Opetus.tv:ssä on nyt tarjolla Kuopion Lyseon lukion matematiikan lehtori Paavo Heiskasen tekemiä laskinopetusvideoita! Asioita on käsitelty sekä symbolisten että graafisten laskinten näkökulmista.

Enjoy 🙂

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>