Opetus.tv-artikkeli Keskisuomalaisessa

 
Keskisuomalainen, 11.4.2012
Keskisuomalainen, 11.4.2012

Viikko sitten keskiviikkona (11.4.2012) oli Keskisuomalaisen takakannessa juttu Opetus.tv:stä. Vaikka jutussa olikin muutamia asiavirheitä, tuli pääajatus esille: tarkoituksena on mahdollistaa opetus-/opiskelutapa, jossa opettaja voi käyttää ”luennointiin” verrattuna enemmän aikaa opiskelijoidensa henkilökohtaiseen ohjaamiseen. Lisäksi opiskelijat voivat edetä yksilöllisempään tahtiin Vygotskyn lähikehityksen vyöhykkeen hengessä saavuttaen parhaimmillaan flow-tilan.

Tarkoituksena ei ole korvata opettajaa. Päin vastoin: flipped classroom -työskentelytavan myötä opettajan vaikutusmahdollisuudet lisääntyvät. Näin siksi, että yksilöllinen kohtaaminen ja luottamuksen rakentaminen mentorina vierestä tukien saa uskoakseni aikaan pysyvämpiä vaikutuksia yksilötasolla kuin ”luennointi”.

Opiskelijan näkökulmasta hyötynä opettajan laajemman tuen lisäksi on sujuvampi mahdollisuus vertaisoppimiseen ja -ohjaamisen.

Niin, ja videot ovat vain työkalu, eivät sen enempää. Tärkeämpää kuin tietty toimintatapa tai video tai ”teknohypetys” on mielestäni se, että mahdollisimman moni opiskelija kokee tulleensa huomioiduksi ja kokee työskentelyn mielekkääksi.

Loppupeleissä sisäsyntyinen motivaatio kantaa kauemmas kuin keppi ja porkkana:

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>