Opetuskulttuuri murroksessa

 

Opettajajohtoinen opetus vs. yksilöllisen oppimisen opetusmalli

7 vastausta artikkeliin “Opetuskulttuuri murroksessa”

 1. Tuomas

  Sain AMK:ssa Matematiikan 2 kurssista arvosanaksi nolla. Menin uudestaan kurssille ja tällä kertaa sitä piti eri opettaja. Hänen opetusmenetelmä oli pitää ensin lyhyt 30min luento aiheesta ja sitten loppu 90min tehtäviä tehtiin omatoimisesti ja opettaja kierteli neuvomassa. Sain arvosanaksi vitosen tällä kertaa.

  Minulle sopii juuri tälläinen opiskelu parhaiten. Kotitehtävien määrä oli hirveän iso kun oli monta kurssia päällekkäin, eikä pystynyt keskittymään joka kurssiin niin paljon kuin olisi pitänyt. Olen myös vähän laiska tekemään kotitehtäviä, mutta tunneilla motivoitunut.

  Jotkut oppilaat eivät pärjänneet jälkimmäiselläkään matikan kurssilla. Luulen että se johtuu siitä että he lähtivät kotiin heti 30min teorialuennon jälkeen eivätkä jääneet tekemään tehtäviä: ”Aha, päättyikö pakollinen osuus nyt? Lähden kotiin.” Heille olisi erittäin tärkeää painottaa että harjoitustehtävä on hyvin tärkeä osuus oppituntia, eikä silloin kannata lähteä pois.

  Vastaa
 2. Jerzt

  Varmasti ihan toimiva systeemi, mutta tämä on vähän sitä Ameriikan mallia muistuttava, pusketaan lahjakkaita eteenpäin, eikä edes yritetä saada kaikille yhtäläisiä, tasavertaisia tietoja ja valmiuksia.

  Vastaa
  •  Kiitos Jerzt kommentista! Totta, ei välttämättä yritetä saada kaikille tasavertaisia/yhtäläisiä tietoja vaan tavoitteena olisi, että kaikki oikeasti oppisivat enemmän kuin nykyisessä toimintamallissa. Se mitä oppitunneilla käsitellään ja toisaalta mitä kukin oikeasti oppii eivät ole sama asia.

   Vaikka kaikkien kanssa käsiteltäisiin samat asiat ei se tarkoita, että kaikille olisi näin ollen välttämättä tarjottu yhtäläiset ja tasavertaiset mahdollisuudet. Näin siksi, että perinteinen luennointi on valitettavasti ”one size fits some, but definitely not all” -tyylinen ratkaisu 🙂

   Vastaa
 3. Ope-täti

  Vaarallinen tie! Ei ole oikein eikä pedagogisesti kestävää, että oppilaat opettavat toisiaan! Ei hyvän oppilaan tarvitse olla apuope!

  Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>