Hyvää lukulomaa abit! (Täällä sinitaivaan alla)

 

Ensinnäkin hyvää ystävänpäivää kaikille! Tähän kuuluisi laittaa jotain pinkkiä koristetta tai kukkia tai muita, mutta jätettäköön ne tällä kertaa väliin…

Abit pääsivät tänään kauan odottamalleen lukulomalle. Suurin osa peruskoulu- ja lukiourakasta on ohi, mutta merkityksellisin osa on vielä edessä. Siksi tarvitaan tsemppiä ja kärsivällisyyttä tuskaisinakin hetkinä seuraavan kuuden viikon ajan. Opetus.tv samaistuu erityisesti abien ajoittaiseen opiskelutuskaan tämän geometria-/sinilauseaiheisen biisin myötä.

(Ääniraita on oma tulkintamme tekijänoikeudellisesta Täällä Pohjantähden alla -melodiasta. Käyttötarkoitus on epäkaupallisesti tuoda hiukan iloa (tai myötähäpeää 😀 ) matematiikan opiskeluun tutun melodian kautta. Toivottavasti tämä sallittaneen.)

2 vastausta artikkeliin “Hyvää lukulomaa abit! (Täällä sinitaivaan alla)”

  1. Tässä on hyvin Abeille ja Matematiikan harrastajille esim. Ammattikoululaiset, vaikka sähköteknisellä puolella, ketkä haluavat tutkia matematiikkaa ja soveltaa sitä käytännössä mm. elektronikkassa, sähkötekniikassa, tai vaikka metallitöissä, kuten aikoinaan itse tein ammatttikoulussa Automaatiotekniikan linjalla ja sitten sovelsin matematiikkaa legendaarisessa Strömbegin Konepajakoulussa(Suuret Kiitokset Stömbergistä sen perustajalle Gottfrid Strömbergille), oli huimaa tuntea käytännössä, kun kuparikiskossa meni 3000 ampeerin virta tai oltiin mukana, kun käynistettiin mahtavaa 20 metriä korkea laivamoottori ja kun moottori imaisi itseensä virtaa, niin koko Suomen valtakunnan verkossa notkahti jännite ja katselin, kun Käytännön Insinöörit laskivat vielä tarkkaan asioita, ennen jätti laivamoottorin käynnistystä. Matematikka on universaali kieli, tekniikan kielioppi ja koko tieteiden järkkymätön, totuuden mukainen tiede ja loogisen ideoiden runoutta, joka parantaa ajattelukyky. Matematiikan opetusta on ehdottomasti lisättävä ja se on opetettava innostavasti ja näytettävä sen todellinen kauneus ja hyöty. Matematiikkaa on edottomasti myös lisättävä mediaan eli TV ja radio. Se on minun mottoni!  Edelleen Matematiikassa on parhaat oppivälineet: Omat aivot, kyvä, paperi, hyvä oppikirja ja laskentaa paljon. Päässä laskua aina voi kehittää ja Matematiikan voi myös ohjelmoida alitajuntaan nopeaksi intuitiiviseksi ”funktiolaskimeksi”. Olisi hyvä jo peruskoulussa ottaa sivuaineeksi Matematiikkaan Wolfram Mathematica ja sillä tekee mitä vaan ja se hauska ja mielenkiintoinen ja hyvin tehokas matematiikkaohjelma. Stephen Wofrman on todella viisas ja nerokas mies, kun kehitti Matehtamican. Wolfram Mathematicaa käyttävät mm. Shell, Esso, General Motors, Mitsubishi, Toshiba, jne…, eli Maailman suurimmat yritykset. Heillä on paljon insinöörejä, tiedemiehiä, ekonomeja, tiedemiehiä, jne… Ketkä käyttävät apuna laskemisessa Wolfram Matehematicaa. Suosittelen myös meidän koululaisille sitä myös, koska se on kovan luokan yritysmaailmaa ja Suomen talous, myös on riippuvainen kunnon teollisuudesta ja yleensä PK-sektorin yrityksitä sekä hyvästä tutkimustyöstä.

    T. Pasi Johan Warvikko

    Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>