Matematiikan opetuksen päivät 4.6.2013

 
Matematiikan opetuksen päivät 2013, Opetus.tv-esitys, osallistujat
Matematiikan opetuksen päivät 2013, opettajia ideoimassa opetustaan

Tiistaina 4.6.2013 pidettiin Helsingin yliopiston matematiikan laitoksella järjestyksessään toinen valtakunnallinen matematiikan opetuksen päivä.

Itse olin mukana pitämässä esitystä otsikolla Mistä motivaatiota ja matematiikan mielekkyyttä massoille? Esityksen johdantotekstiksi olin laittanut Opetus.tv:n käyttäjältä saadun palautteen ja sen lisäksi laajempaa kontekstia:

”[Opetus.tv on] Erittäin hyvä sivusto. On kyllä hyvin paljon helpottanut opiskelua, ja on matikan numerokin noussut tän löytymisen jälkeen kahdella.” Videot ovat vain työkalu; tärkeämpää on mitä oppitunneilla voidaan saada aikaan luennointia vähentämällä. Tule kuuntelemaan, kysymään, keskustelemaan ja kommentoimaan.

Kooste keskustelujen myötä syntyneistä ideoista ja kysymyksistä
Kooste keskustelujen myötä syntyneistä ideoista ja kysymyksistä

Halusin saada käytettävissä olevan tunnin ilmapiiriltään mahdollisimman keskustelevaksi ja siispä pidin oman diaesitykseni Pecha Kucha -tyylillä (20 slidea, 20 sek/slide). Pohjustukseni jälkeen loppu noin 50 minuuttia keskusteltiin mm. opiskeluun liittyvästä motivaatiosta.

Avainsanat olivat autonomia, ammattitaito/osaaminen (mastery), arvokkuus/tarkoitus (purpose) ja omistajuus (ownership).

Kiitos osallistujille erinomaisesta keskustelusta!

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>