Kurssi biohakkereille, scifi-kirjailijoille ja lääkikseen pyrkijöille

 

Suosittuja ja tasokkaita verkkokursseja ilmaiseksi tarjoava Udacity julkaisi juuri listan tulevan syksyn kursseista. Listasta silmääni osui kurssi nimeltä Tales from the Genome, perinnöllisyyttä käsittelevä avoin videopohjainen kurssi. Vastaavanlaisia perinnöllisyyttä käsitteleviä kursseja on ollut tarjolla jo jonkin aikaa, mutta Udacityn tason tuntien sekä kurssikuvauksen perusteella uskon, että tämä on ilmaisista kursseista tasokkain.

Katso Tales from the Genome -kurssin esittelyvideo

Kurssin opiskelukieli on englanti. Osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja, joten se soveltuu mainiosti mm. lukiolaisille tai muuten vaan biohakkeroinnista kiinnostuneille aloittelijoille. Lukio-opinnoista yhtymäkohtia kurssille tarjoavat ainakin BI2 ja BI5 sekä KE2.

Mielenkiintoista kurssissa on myös se, että yhteistyötahona on maailmalla hurjaa vauhtia kasvava yritys 23andme, joka selvittää sylkinäytettä ja 99 dollaria vastaan genomisi. Geneettinen sormenjälkesi paljastaa mm. mahdolliset alttiudet perinnöllisiin sairauksiin. Tässä vielä tarkempi kurssikuvaus.

Kirjaudu mukaan kurssille!

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>