Biovallankumous?

 

Edellisessä blogi-kirjoituksessa käsittelemäni biologian kurssi kiinnosti Opetus.tv:n käyttäjiä. Tässä artikkelissa esittelen toisen biologian ja kemian kurssin, joka alkaa jo 10.9.2013 eli tasan viikon kuluttua.

Introduction to Biology -kurssin esittelyvideo

Kurssin nimi on Introduction to Biology – The Secret of Life ja sen tarjoaa kaikille halukkaille ilmaiseksi edX. Kyseessä on MIT:n ja Harvardin yliopiston yhteinen avoimia verkkokursseja tarjoava internet-ympäristö.

Opintokokonaisuutta voi suositella yleissivistykseksi kaikille maailman menosta kiinnostuneille, sillä se on suunniteltu antamaan tarvittavat tiedot bioalan ja lääketieteen seuraamiseen. Kurssikuvauksessa puhutaan lääketieteessä tapahtuvasta vallankumouksesta, mikä ei välttämättä ole liioittelua. Annan Steve Jobsin perustella tähän väliin, miksi biokemian ymmärtäminen on tulevaisuuden yleissivistystä:

“One of the very few silver linings about me getting sick is that [my son] Reed has gotten to spend a lot of time studying with some very good doctors… I think the biggest innovations of the twenty-first century will be the intersection of biology and technology. A new era is beginning, just like the digital one when I was his age.”
–Steve Jobs

Kurssilla käydään läpi yleisten biomolekyylien (DNA, RNA, Proteiinit) rakenteita ja toimintaa. Tämän lisäksi tutustutaan perinnöllisyyteen sekä teknologioihin, joita tutkimuksessa yleisesti käytetään. Kurssin vetäjänä toimii yksi ihmisen geeniperimän selvittäneen ryhmän johtajista (Human Genome Project), joten asiantuntemusta luennoitsijalta ei puutu. Kurssin läpäisseet saavat suorituksesta MITx:n myöntämän todistuksen.

Ainoa vaatimus osallistujille on muotoiltu seuraavasti: A desire to learn is required!

Hyppää mukaan kurssille!

3 vastausta artikkeliin “Biovallankumous?”

 1. Hanna-Leena Salo

  Haha ei hittolainen! En usko että muistat mua, mutta olin yläasteella Martinlaakson koulussa (2006 lähtien) ja sä olit siellä kemian opettajana oisko ollu -07 lähtien. Sillon en kemiasta näköjään hirveesti välittäny enkä mitään sillon oikein tajunnutkaan (tuskin hirveesti ees keskityin!), enkä ensin meinannu mennä lukioonkaan, mutta lukioonhan mä kuitenkin päädyin ja kemiasta tuli kuin tulikin mun intohimo! Kirjotin sen keväällä 2012 neljän muun aineen lisäksi ja tällä hetkellä olen hakemassa Irlannissa yliopistoon opiskelemaan biokemiaa. Hassua miten asiat muuttuu!

  Vastaa
  • Samuli

   Hei,
   kiitoksia että kirjoitit! Vanhoista oppilaista on aina hauska kuulla ja varsinkin tässä tapauksessa uravalintasi lämmittää erityisesti mieltä. Jos itse aloittaisin tällä hetkellä opinnot yliopistossa, niin valitsisin varmaan myös biokemian. Samalla lukisin tietojenkäsittelyä. Alat menevät huimaa vauhtia eteenpäin.

   Asiat tosiaan muuttuvat ja saavat välillä ihmeellisiä käänteitä 🙂

   Tsemppiä opintoihin!

   T:Samuli

   Vastaa
   • Hanna-Leena Salo

    Haha joo kokoajan kehittyvä ala on kyllä lupaava! Itsellä tällä hetkellä kiikarissa oleva kurssi (ja ehdoton suosikki) on solubiologian ja genetiikan kurssi, jonka jälkeen saisi valita mistä aiheesta haluaa tehdä maisterin.
    Sairauksien tutkiminen ja lääkkeiden kehittäminen olisi se mun tavoite. 🙂

    Niinpä, en olis kyllä yläasteella ikinä kuvitellut edes kiinnostuvani kemiasta ja tässä sitä nyt ollaan! 😀

    Kiitos kiitos, tsemppiä varmasti tarvitsen! 🙂

    Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>