Teoriaa
Tutustutaan videossa ensimmäistä kertaa normaalipotentiaalitaulukkoon ja opitaan, kuinka taulukkoa luetaan.
Normaalipotentiaalitaulukko: esimerkki 1
Tässä tehtävämalli, jossa aineita normaalipotentiaalitaulukon avulla vertailemalla pitää päätellä kumpi annetuista lähtöaineista on voimakkaampi hapetin tai pelkistin.
Normaalipotentiaalitaulukko: esimerkki 2
Tässä esimerkki, jossa tutustutaan nestemäisen bromin muodostumiseen ja lasketaan hapetus-pelkistysreaktioon liittyvä jännite.
Moi! Olin katsovani, että omassa MAOL:ssani permanganaatin normaalipotentiaali oli 1,59V, eikä 1,49V. Miksi näin?
Itselläni on Maol 90-luvulta omalta lukioajaltani ja tässä permanganaatin normaalipotentiaali on +1,51 V. Yleensäkin potentiaalien arvot vaihtelevat hieman taulukoissa. Kyseiset luvut määritetään kokeellisesti.
Hei, ensinnäkin haluan kertoa näiden olevan hyviä videoita, kiitos näistä! Kuitenkin tämän osion kakkos videossa on virheellistä tietoa. Siinä puhutaan esim. 4:35 aikaan, että tina on epämetalli, mutta tarkoitetaan varmasti epäjaloa metallia.
Hei kiitos tarkkaavaisuudesta! Siinä on tosiaan sanavirhe. Korjaan sen videoon.
kolme vuotta sitten …. tulikohan korjattua?
Korjaan, tarkoitetaan varmasti epäjaloa metallia*
4.35 kohdassa olikin kyse tinasta, mutta sama loputulos 😀
Hei, onko siis kaikki reaktiot joiden potentiaalienergiaksi tulee + merkkinen jännite niin hapettumisreaktioita? Vai onko tossa taulukossa merkattu kaikki pelkistymisreaktioiksi?
Hyviä videoita kuitenkin auttaa tosi paljon lukihäiriöistä varsinkin, kun ei mene kauheesti aikaa kaiken lukemiseen sitten:)
samoin 2 videossa 19:01 epämetalli puheita 🙂
Kiitoksia palautteesta!
Viimeisen illan lukijat, pro-tip on nopeuttaa Samuli 1.5-kertaiseen nopeuteen mikäli tuntee tarvetta nopeampaan asioiden läpikäymiseen.
Älkää kuitenkaan erehtykö väsymyksissänne 0.5-kertaiseen, sillä se saattaa hankaloittaa pitkittynyttä kertausurakkaa.
Suuret kiitokset Samulille, Messiaalle.
Sä oot oikeesti nero
2.0-kertainen nopeus ainoastaan parhaimmille opiskelijoille.
Suuret kiitokset Samulille, Messiaalle.
Tätä hyödynsin koko lukio urani ajan. Kun tottuu niin ei voi palata normaaliin. 2x nopeuskin hyvä mutta riippuu hyvin paljon videosta. Suuret kiitokset Samulille, Laiskan opiskelijan supersankarille.