Grafeeni

Grafeeni on kuuma aihe materiaalitutkimuksen saralla (2013). Vaikka grafeenia ei käsitellä kaikkien lukioiden KE4-kursseilla tai oppikirjoissa, on se tästä huolimatta mahdollinen ylioppilas- tai pääsykoekysymyksen aihe.

Grafeenin historia ja rakenne

Käsitellään grafeenin historiaa ja tarkastellaan sen kolmiulotteista rakennetta. Mitä yhteistä on grafeenilla ja lyijykynässä olevalla grafiitilla?

Grafeenin ominaisuuksia ja käyttökohteita

Vuonna 2013 yksi maailman aktiivisimmin tutkittavista materiaaleista on grafeeni. Mahdollisesti tulevaisuudessa grafeenin kestävyyden avulla älypuhelimien näytöt tulevat olemaan hajoamattomat. Mitä sovelluksia sinä keksit grafeenille?

Grafeenin valmistus elektrolyysin avulla

Videon tarkoituksena on kerrata galvaaninen kenno ja käydä lävitse elektrolyysikenno. Eletrolyysin avulla voidaan valmistaa grafeenia grafiitista.

Videot ja oppimistehtävät laati Juha Väätäinen.

6 vastausta artikkeliin “Grafeeni”

  • Janne (Opetus.tv)

   Kiitos kiinnostuksesta, kysyn Juhalta asiasta 🙂

   Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Vastaukset on olemassa, laitan sivulle linkin tiedostoon varmaankin tänään

   Vastaa
 1. Grafeeni

  Erittäin hyvät videot antamaan tietämystä edes hiukan grafeenista. Nyt toivomaan jokeria aiheesta, kun tuli opeteltua grafeenin ominaisuudet, mahdolliset sovellukset yms useammasta lähteestä 🙂

  Vastaa
 2. Pekka Kuosmanen

  Grafeenin valmisþus ALD meneteĺmälĺä?

  Grafeenin valmistus ALD meneteĺmälĺä?

  Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>