Gibbsin energia

Spontaanissa reaktiossa kokonaisentropian muutos täytyy olla positiivinen. Kokonaisentropia on systeemin ja ympäristön entropioiden summa. Sama asia voidaan ilmaista myös ns. Gibbsin energiana. Jotta kemiallinen reaktio voi tapahtua, täytyy Gibbsin energia olla negatiivinen.

3 vastausta artikkeliin “Gibbsin energia”

  1. tipu

    Anteexi nyt taidan halkoa hiuksia mutta….Positiivinen kokonaisentropian muutos tarkoittaa negatiivista gibbsin energiaa.. ? Toi jotenkin niinkun johdattelee että olisi olemassa myös negatiivista kokonaisentropian muutosta mutta eikai sellaista voi olla?
    Eikö luonnossa aineilla ole pyrkimys kohti (kokonais)entropiamaksimia ja minimienergiaa. Ja toi Gibbsin energiaa tarvitaan ennustamaan tapahtuuko reaktiota vai ei? (wiki: muissa kuin eristetyissä systeemeissä, tasapainotila saavutetaan kun Gibbsin Energia G saa minimiarvonsa.)

    Vastaa
  2. tipu

    ja noista reaktioista: onko olemassa vain kaksi vaihtoehtoa: spontaani reaktio / ei reaktiota ollenkaan?

    Vastaa
    • 92914

      no siis mietihän hieman mitä muita mahdollisia muka voisi olla noiden lisäksi? 😀
      reaktio joko tapahtuu spontaanisti tai sitten ei tapahdu ollenkaan.

      on sitten eri asia kun mietitään voiko spontaanireaktiota luokitella spontaaniksi jos se reaktio on niin hidas että ilman katalyyttiä ei saavuteta reaktiota ajan kuluessa ties kuinka kauan

      Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>