Teoriaa
Jos kolmiosta tiedetään yksikin kulma ja tämän kulman viereisten kahden sivun pituus, voidaan kolmion pinta-ala laskea kaavalla $A =\frac{1}{2}ab\cdot \sin \gamma$, missä $\gamma$ on sivujen a ja b välisen kulman suuruus. Videolla johdetaan em. kaava tutun $A = \frac{1}{2}ah=\frac{ah}{2}$ kaavan pohjalta.
Esimerkkejä kolmion alasta ja sivunpituuksista
Käytetään kolmion pinta-alan 'sinikaavaa' kolmion alan ja sivun pituuden laskemiseen.
Ratkaistaan kolmiosta sivu ja kulma hyödyntäen kolmion pinta-alan sinikaavaa ja toisaalta myös kosinilausetta.
Oot kyllä mahtava opettaja !
Heh, kiitos 🙂
Ensi viikolla olisi pitkässä matikassa tästä geometriasta koe. Meillä on ollut koko jakson aikana yhteensä viisi sijaista, koska opettajamme jäi äitiyslomalle ja toinen opettaja opettaa toista ryhmää. Koska jokaisella sijaisella on ollut täysin erilainen opetusmenetelmä ja kaikkien sijaisten opetuksesta ei ole saanut selvää, on koko ryhmämme tippunut aika pahasti kärryiltä tässä koko asiassa. Tämä koe stressaa aika paljon (varsinkin, kun edellisten jaksojen kokeista on tullut 9 ja nyt olen niin pahasti pihalla) ja vie todella paljon aikaa muihin kokeisiin lukemiselta. En tiedä, mitä tulisi tehdä tämän asian kanssa. Toinen koulumme opettajista on pitänyt meille lisätunteja, mutta ei ole millään ehtinyt käydä kaikkea läpi.
Nämä videosi ovat auttaneet minua todella paljon ja olen saanut näiden avulla laskettua ainakin joitain tehtäviä. En uskalla edes ajatella, mitä saisin kokeesta ilman näiden katsomista. Onko sinulla jotain vinkkejä, miten pärjätä tulevassa kokeessa?
Moikka! Ikävä kuulla, että on mennyt tolleen säätämiseksi ja toisaalta hieno juttu jos videot on auttaneet! Jos ei Opetus.tv:stä löydy tällä hetkellä kaikkia tarvitsemiasi asioita niin kannattaa vilkaista esim. Khan Academystä lisämateriaalia: https://www.khanacademy.org/math/geometry 🙂
Miehä saatan saada insinöörin paperittii ku näitä videoita kahtellee, sen verta helepottaa :3
Miten tuon saa laskettua toisinpäin eli kahdesta sivusta ja pinta-alasta kulma