Funktion käsite ja kuvaaja

Johdanto funktion käsitteeseen

Funktio on ”kone”, joka muuntaa jokaisen ”koneeseen kaadetun” objektin joksikin muuksi jonkun tietyn säännön mukaan. Tällä videolla johdatellaan aiheeseen ”nimenpituuskoneen” avulla.

Funktion käsite

”Funktiokoneeseen” kaadetut objektit ovat määrittelyjoukon alkioita/jäseniä ja ”koneesta” ulos tulevat arvot maalijoukon alkioita/jäseniä. Arvojoukko on osa maalijoukkoa.

Funktion kuvaaja xy-koordinaatistossa

Käsitellään sitä kuinka funktion kuvaaja muodostuu xy-koordinaatistoon, ts. funktion uraominaisuutta: kuvaaja on siis äärettömän monen muotoa (x,f(x)) olevan tason pisteen muodostama ”ura”.

Onko annettu käyrä funktion kuvaaja?

Mikäli xy-koordinaatistoon on mahdollista piirtää pystysuora viiva, joka leikkaa käyrää useammin kuin kerran, ei kyseinen käyrä ole minkään $y=f(x)$ kuvaaja.

Tämän kurssin videoiden tuottamista on tukenut Reisjärven kristillinen opisto Reisjärven kristillisen opiston logo ja välillisesti myös Opetushallitus Opetushallitus

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>