Suoraan verrannollisuus

Teoriaa suoraan verrannollisuudesta

Suoraan verrannollisten suureiden/muuttujien osamäärä on aina vakio! Siis $\frac{x}{y}=k$ jollakin vakiolla $k\in\mathbb{R}$. Lyhykäisyydessään suoraan verrannollisuus tarkoittaa, että kun yksi suure kasvaa niin toinen myöskin kasvaa (lineaarisesti).

Cooper-juoksu marathonin maailmanennätysvauhtia

Selvitetään suoraan verrannollisuutta hyödyntäen, että jos marathon-juoksun maailmanennätysmies Wilson Kipsang olisi juossut samaa vauhtia cooper-juoksun, mikä olisi ollut hänen cooper-tuloksensa?

Auton jarrutusmatka

Auton jarrutusmatka on suoraan verrannollinen auton vauhdin neliöön (eli toiseen potenssiin). Tiedetään, että jos nopeus on 100 km/h, on jarrutusmatka n. 73 metriä. Kuinka pitkä on jarrutusmatka, jos nopeus on 80 km/h?

Tämän kurssin videoiden tuottamista on tukenut Reisjärven kristillinen opisto Reisjärven kristillisen opiston logo ja välillisesti myös Opetushallitus Opetushallitus

5 vastausta artikkeliin “Suoraan verrannollisuus”

  1. Suvi Viitaniemi

    Hänen coopr-tuloksensa olisi 4104 metriä

    Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>