Murtopotenssi

Murtopotenssi: teoriaa

Esitetään määritelmä murtopotenssille $a^\frac{m}{n}$ aiemmin käsitellyn yleisen juuren avulla. Tällä videolla ei sinänsä perustella miksi määritelmä on asetettu niinkuin on. Huomaa, että kantaluvulle a on oltava $a > 0$.

Sievennysesimerkkejä murtopotenssiin liittyen

Sievennetään kolme murtopotensseja sisältävää lauseketta, $16^\frac{1}{4}$, $8^\frac{2}{3}$ ja $16^\frac{3}{4}$.

Yhtälöesimerkkejä murtopotenssiin liittyen

Ratkaistaan kaksi murtopotenssia sisältävää yhtälö edellä opittujen taitojen avulla.

Murtopotenssin määritelmän perustelua

Mietitään miten lausekkeen $a^\frac{1}{n} (n\in\mathbb{N})$ määritelmä tulisi asettaa, jotta laskenta murtopotenssieksponenteilla käyttäytyisi samaan tyyliin kuin kokonaisluvuilla. Tämän videon katsominen ja/tai ymmärtäminen ei ole välttämätöntä kurssin perustietojen ja -taitojen omaksumiseen; kuitenkin jos olet kiinnostunut matematiikasta laajemmin, kannattaa video katsoa.

Tämän kurssin videoiden tuottamista on tukenut Reisjärven kristillinen opisto Reisjärven kristillisen opiston logo ja välillisesti myös Opetushallitus Opetushallitus

7 vastausta artikkeliin “Murtopotenssi”

  1. Veera Lähteenmäki

    Nää on kyllä tosi hyviä nää videot! En ole edes vielä lukiossa mutta kun tarpeeks monta kertaa katoin nii ymmärsin!

    Vastaa
  2. Petri

    Eikös tuossa 2. videon b tehtävässä ole pariton juuri, joten itseisarvo-merkkiä ei tule käyttää vai menikö minulta jotain ohi?

    Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>