Kemiassa käsitellään äärimmäisen pieniä hiukkaisia. Hiukkasten suurten lukumäärien vuoksi niiden määrästä ei puhuta kappalemäärinä vaan ainemäärä esitetään mooleina (mol). Määritelmän mukaan yksi mooli on atomien määrä 12 grammassa C-12 -isotooppia (1 mol = 6∙1023 hiukkasta).
8 vastausta artikkeliin “Mooli”
Jätä vastaus
<3
tOI VIDEO LAGAA AIVAN SAIRAASTI EIKÄ ALA KOSKAAN, MIKÄ ON VIALLA???
Kyllä mulla ainaki toimii moitteetta
aiak ebin video :-DDD
Jep :–DDDD oot aika jäbs
Moi, ihan superhyviä nää videot. Oon hakemassa farmasiaa opiskelemaan ja kemia ei oikeen oo ollut hallussa, kun kemia 1 kävin noin 4 vuotta sitten. Ois hienoo, jos vaikka joskus pystyisitte kokoamaan farmasian valintakoekemiasta opetussivut 🙂
· ainemäärä, reaktioyhtälöt ja stökiömetria / kemiallinen tasapaino sovellutuksineen / kemialliset sidokset / funktionaaliset (toiminnalliset) ryhmät ja niiden reaktiot / orgaanisen kemian perusteet / happo-emäskäsite ja pH / liukoisuus ja liuosten valmistus
nämä videot on kyllä sellaisia lifesavereita, kun on jonkun tunnin joutunut olemaan poissa ja yrittää kokeeseen lukiessa ymmärtää asiaa!
Hei! Mietin tossa viimeisessä esimerkissä puhutaan sokerimolekyylien määrästä mutta moolin määritelmässä puhuttiin atomien määrästä. Yksinkertaistetaanko tässä asioita vai kuinka tässä hypättiin atomeista molekyyleihin? Kuitenkin sokerimolekyyli koostuu useammasta eri kokoisista atomeista.