Elektronegatiivisuus

Elektronegatiivisuus ja poolisuus ovat käsitteitä, jotka liittyvät olennaisesti yhteen ja niitä tarvitaan heikkojen sidosten ymmärtämiseen. Lyhyesti sanottuna elektronegatiivisuus kuvaa sitä kuinka voimakkaasti atomi vetää puoleensa molekyylin yhteisiä elektroneja.

4 vastausta artikkeliin “Elektronegatiivisuus”

 1. anna

  Hei, mitkä luvut sulla on tuossa jaksollisessa järjestelmässä? Ne eivät voi tarkoittaa atomimassaa, sillä esim vedyllä se on 1,008 ja sulla lukee 2,1. niin mitä noi luvut on?

  Vastaa
  • Samuli

   Jeps, eli taulukossa on esitetty elektronegatiivisuusarvot eri alkuaineille. Arvojen avulla voidaan määrittää kemiallisten sidosten elektronegatiivisuuseroja ja tämän tiedon avulla päätellä millainen sidos on kyseessä. Vastaavanlainen järjestelmä löytyy MAOLista.

   Vastaa
 2. Mika Makinen

  Kiitos Samuli, tämä oli oikein hyvä esitys. Olisipa minulla ollut noin selkeä ja seikkaperäinen opetus aikoinaan niin ei tarvitsisi muistutella asioita itselleen. Tuo pitäisi parin viikon päästä osata selittää englanniksi…

  Kiittäen Mika

  Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>