Ionisidos

Kerrataan ionisidos, joka on alunperin käsitelty yläkoulussa. Ionisidos muodostuu metallin ja epämetallin välille, esim. Mg ja Cl, joista muodostuu MgCl2 eli magnesiumkloridi. Yhdiste sisältää siis kaksi Cl -ionia ja yhden Mg2+ -ionin. Ioniyhdisteitä kutsutaan suoloiksi.

15 vastausta artikkeliin “Ionisidos”

 1. girl

  eiks Magnesium kuuluu ryhmä 17,miks videossa sanotaan että se kuuluu ryhmä 7?apua en taju nyt:(

  Vastaa
  • Samuli

   Magnesium kuuluu ryhmään kaksi ja kloori ryhmään seitsemän. Kuten Janne yllä kirjoittaaa, siirtymäalkuaineiden ei lasketa kuuluvan mihinkään ryhmään ja tämän vuoksi ryhmästä kaksi hypätään ryhmään 13, joka on siis ryhmä kolme.

   Vastaa
  • Janne (Opetus.tv)

   Siirtymäalkuaineet (sarakkeet 3-12) kuuluvat käyttäytymisensä puolesta tavallaan sarakkeeseen/ryhmään 2. Tämän takia kloorin sanotaan kuuluvan ryhmään 7, ei 17.

   Vastaa
 2. Cornerpoint

  Sinulla on kyllä niin koukuttava ääni, että on ihan pakko kuunnella. Ja kyllähän tässä oppiikin, kun todella osaat opettaa! Jes 🙂 Mulla on ollut aina viha-rakkaussuhde kaikkiin luonnontieteisiin, koska en ole ikinä tajunnut niistä mitään vaikka olen kovasti halunnutkin! Nyt kun ymmärrän ja opin niin en pysty lopettamaan 🙂

  Vastaa
  • Samuli

   Kiitoksia paljon palautteesta
   …ja tsemppiä opintoihin!

   Vastaa
  • Nigra Loud

   Muaki kiihottaa sen ääni, runkkaan aina sille vaikka pitäis tehä läksyjä 🙂

   Vastaa
 3. SPL

  Aivan loistavia opetuspätkiä. Tässähän aivan innostuu kemiasta!!! Kiitos Samulille!

  Vastaa
 4. Alias

  Kiitos näistä opetus videoista! Yritän itseopiskella ammattikoulun jäljiltä näitä asiota pääsykokeisiin, ilman näitä mahtavia videoita olisin hukassa. Iso peukku teille!

  Vastaa
 5. Kurssia vaille ylioppilas

  Nää on aivan sairaan hyödyllisiä! Wohoo ja kiitos!

  Vastaa
 6. PunttiAbi

  Ei taida samuli olla painonnostomiehiä. Ikinä en ole nähnyt kiipeilijää tai painonnostajaa käyttävän magnesiumoksidia, pikemminkin magsesiumkarbonaattia.

  Vastaa
 7. Aramhi

  Miksi Natrium haluaa poistaa sen yhden ulkoelektronin pois, jotta se muka pääsisi hyvään oktettiin/energiatasoon tai mikä se nyt olikaan, voisiko joku vastata.

  Vastaa
  • Ellu

   Luopumalla uloimmasta elektronistaan, Natriumin 3. kuori tyhjenee, jolloin sille jää kaksi kuorta ja 2. kuorella on 8 elektronia, jolloin se saavuttaa oktetin 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>