Yhteenvetodemonstraatioita

Konsentraatio

Tutkitaan suola- ja sokeriliuoksen sähkönjohtokykyä. Lasketaan liuokseen lisätyn suolan ja sokerin ainemäärä (mooleissa) ja massa (grammoissa) tunnetusta konsentraatiosta.

Liukeneminen

Opistaan, kuinka ioni- ja molekyyliyhdisteiden liukeneminen eroaa. Esimerkkiyhdisteinä ovat pöytäsokeri (sakkaroosi = ruokosokeri) ja ruokasuola (NaCl).

5 vastausta artikkeliin “Yhteenvetodemonstraatioita”

 1. valelääkäri

  ihan pieni silmäänpistävä juttu, mutta c=n/V=n=cV pitäis olla c=n/V n=cV eiksje?:P

  Vastaa
  • Samuli

   Hyvä lisäys, tämä oli korjattu youtuben puolella, mutta tuleepa nyt täälläkin tarkennettua.

   Vastaa
 2. Kettu

  Kuulin ehkä väärin, mutta mikäli konsentraatiovideossa puhutaan ruokosokerista, pieni ei-kemiallinen korjaus; Suomessa käytetävä valkonen pöytäsokeri on lähes poikkeuksetta sokerijuurikassokeria, ei sokeriruo’osta tehtyä sokeria. Hiilihydraattipitoisuus tosin lienee sama, jos ovat molemmat valkoisia.

  Vastaa
 3. Abi

  Mitä ohjelmaa olet käyttänyt videollasi, jossa lisäät ja poistat noita aineita ja tarkastelet konstraatiota ja varauksiaa?

  Vastaa
  • Samuli

   Ne on tehty phet -simulaatioilla. Googleta phet simulations, niin löytyy. Taitaa olla osa ihan suomeksikin saatavissa. Ovat siis vapaasti kaikkien käytettävissä.

   Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>