Ensimmäisen asteen polynomifunktio

Ensimmäisen asteen polynomifunktion lauseke on muotoa $f(x) = ax+b$, missä kerrointa a kutsutaan kulmakertoimeksi. Kuvaajaltaan 1. asteen polynomifunktio on suora. Kulmakerroin a määrää onko suora nouseva, laskeva vai vaakasuora.

(Huom! Pystysuoran suoran yhtälö on poikkeuksellisesti muotoa $x=x_0$, mutta sitä ei käsitellä tässä.)

Muistiinpanot (osat 1-2)

Ensimmäisen asteen polynomifunktio, osa 1/2

3 vastausta artikkeliin “Ensimmäisen asteen polynomifunktio”

 1. Kati

  Vähän turhaa sopan sekoittamista nuo fahrenheit laskut 🙂 Etenkin tuo kohta 2, joka ei tunnu toimivalta. Miksi laskea jotain sinne päin kun ei päästä oikeisiin tuloksiin…. Helpompi kirjoittaa kysymys googelle, joka antaa tuloksen jos lämpötila kiinnostaa.
  … OPH:n etälukion tehtävät ovat hyviä, teoria ei. Tämä opetus TV mahdollistaa oppimisen. Jos nämä olisivat olleet olemassa 20v sitten kun kävin lukion ja kirjoitin, niin tältä opetuspohjalta olisin pystynyt kirjoittamaan pitkän matematiikan. OPH:n etälukion pitkä matematiikan teoria on syy, miksi matikka vain jäi väliin… Ei toimi minulle. Tämä toimii. Katson nämä opetusvideot ja teen OPH:n tehtävät, jotka googlehaulla löysin… 🙂

  Vastaa
  • Kati

   Eli siis skippasin tuon ja jatkoin eteenpäin… 🙂

   Vastaa
 2. Leea

  Samalla strategialla liikenteessä kuin Kati. OPH:n etälukion tehtäviä teen, ja tältä sivustolta nautin ymmärrettävät opetukset. Kiitos!

  Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>