Kemia

Kemian opetuksen tarkoituksena on tukea opiskelijan luonnontieteellisen ajattelun ja nykyaikaisen maailmankuvan kehittymistä osana monipuolista yleissivistystä. Opetus välittää kuvaa kemiasta yhtenä keskeisenä perusluonnontieteenä, joka tutkii ja kehittää materiaaleja, tuotteita, menetelmiä ja prosesseja kestävän kehityksen edistämiseksi. Opetus auttaa ymmärtämään jokapäiväistä elämää, luontoa ja teknologiaa sekä kemian merkitystä ihmisen ja luonnon hyvinvoinnille tutkimalla aineita, niiden rakenteita ja ominaisuuksia sekä aineiden välisiä reaktioita.

Kemian opetukselle on luonteenomaista kemiallisten ilmiöiden ja aineiden ominaisuuksien havaitseminen ja tutkiminen kokeellisesti, ilmiöiden tulkitseminen ja selittäminen mallien ja rakenteiden avulla, ilmiöiden kuvaaminen kemian merkkikielellä sekä ilmiöiden mallintaminen ja matemaattinen käsittely. Monipuolisin työtavoin ja arviointimenetelmin opiskelijoita ohjataan kemian tietojen ja taitojen sekä persoonallisuuden kaikkien osa-alueiden kehittämiseen. Kemian opetuksen toteutuksessa otetaan huomioon opiskelijoiden opiskeluvalmiudet ja luodaan myönteinen kuva kemiaa sekä sen opiskelua kohtaan.

Kemian videot on tehnyt Samuli Turunen

17 vastausta artikkeliin “Kemia”

 1. ellu

  Kiitoksia hirmu paljon näistä kemian videoista, en olisi varmaan muuten tajunnut kurssista paljoa tai pärjännyt kokeessa:) !

  Vastaa
 2. E tulee

  Kiitos videoista! Oli mukava tapa kerrata kurssit videoita katselemalla ennen kirjoituksia 🙂

  Vastaa
 3. Marko

  Lämmin kiitos näistä kaikista kemian videoista! E napsahti kemman kirjotuksista ja varmisti samalla paikan kemian laitokselta. Kiitos ja kumarrus!!! 🙂

  Vastaa
  • Samuli

   Hieno kuulla, että videoista on ollut hyötyä ja että kemia kiinnostaa yleensäkin. Kemistin tutkinto ei ole helpoimmasta päästä, mutta opinnoista saa kyllä paljon eväitä työelämään. Lykkyä pyttyyn!

   Vastaa
 4. Laura

  Kiitos todella paljon hirmu opettavaisista videoista, näistä on hyvä aloittaa farmasian pääsykokeeseen harjoittelu!

  Vastaa
 5. Tomi

  Täytyy sanoa että aluksi ärsytti esitystapa, jossa luet varmaankin valmista tekstiä, koska olin tottunut Khan Academyn esitystapaan. Turhaahan se oli ja kunhan pääsin tuosta yli niin hoksasin että asiathan on esitetty tosi selkeästi. Kiitos hyvästä työstä !

  Vastaa
 6. Koululainen

  Miten lasketaan paljonko happea kuluu palamisreaktiossa
  C^2H^2 + O^2 -> CO^2 + H^2O

  Vastaa
 7. olli

  Moikka! tuli tässä mieleeni että kun näin coca colan aktiivisena käyttäjänä vihaan kuin 1,5 l pullo on puolillaan ja tippuu jolloin colassa olevat hiilihapot muuttuvat hiilidioksidiksi pullon ilmakehään. voisiko co2 vaada palautettua hiilihapoiksi ja juomaan takaisin PERIAATTEESSA puristamalla pulloa tai muulla tavalla luomaan sinne ison paineen???
  jpós vaikka vastaisit tähän sähköpostiin olli@iivarinen.fi tai joku muu tietävä koska olisi kiva saada palutetta! kiitos etukäteen .)

  Vastaa
 8. Anette

  Tuhannet kiitokset teille näistä ja ehdottomasti muistakin lukion opetusvideoista! Apu näistä on ollut suunnattoman suuri, toivottavasti sivunne pysyvät pystyssä vielä pitkään. Tunneilla ei päästä asioita käymään ihan näin selkeästi läpi. Iso apu, kun kertaa laajoja koealueita ja täältä löytyy tärkeimmät asiat selkeästi esitettyinä!

  Vastaa
 9. kemisti

  Liian nopeaan tahtiin mennään asioita ainakin 1. kurssin jälkeisillä kursseilla. Mahdotonta kirjoittaa muistiinpanoja ilman että pysäyttää videon kolme kertaa kesken per lause.

  Vastaa
 10. Frank Einstein

  Kiitti videoista! Asiat on esitetty todella selkeästi, toivottavasti pidätte videot ja sivuston pystyssä jatkossakin.

  Vastaa
 11. Corma

  Taitaa olla noin viisi vuotta siitä, kun suoritin lukion ja siellä yhden pakollisen kurssin kemiaa. menin armeijaan jäin sinne töihin laivalle ja sieltä siirryin kauppalaivalle. nyt kuitenkin päätin ryhdistäytyä ja aloin opiskelemaan aluksen päälliköksi (merikapteeni amk). Pian vastassa olikin Kemia, joka löi naamalle kuin nyrkki. kurssilla edettiin liia nnopeasti ja oletettiin, että perusasiat jo osataan. Itse viisi vuotta sitten kirjoittaneena en kuitenkaan muistanut yhtään mitään. tässä kohtaa löysin opetustv:n, jonka avulla opiskelin ahkerasti vapaa-aikanani. Asiat oli selitetty selko kielellä ja pian ymmärsinkin kaiken kurssin kurssillavaaditun asian. Kiitos Opetustv:n.

  Vastaa
 12. Lauri Laaksonen

  Aivan mahtavia videoita, kiitos paljon! Auttaa kirjoituksissa hyvin paljon.

  Vastaa

Jätä vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>